Tulevaisuuden Ruokaketjut Varsinais-Suomessa, Framtidens Matkedjor i Egentliga Finland (TuRVa)

Tulevaisuuden Ruokaketjut Varsinais-Suomessa

Hankkeen päätavoitteena on lisätä varsinaissuomalaisten ruokasektoriyritysten uusiutumis- ja sopeutumiskykyä toimintaympäristön muutoksiin, parantaa kestävän ruokasektoritoiminnan kehittymismahdollisuuksia sekä varmistaa varsinaissuomalaisten ruokasektorin yritysten kilpailukyvyn säilyminen myös tulevaisuudessa

Hankkeen osatavoitteina on

  • vahvistaa ja nostaa elintarvikealan jalostusastetta ja tarvelähtöistä tuotekehitysosaamista
  • tiivistää yhteistyötä yritysten ja alan oppilaitosten kesken
  • tunnistaa tulevaisuuden trendejä sekä lisätä elintarvikeketjun mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota ja tekoälyä
  • kehittää alueellista ja maakunnallista ruokamatkailua
  • kehittää/konseptoida älykkäitä ja kestäviä logistiikkaratkaisuja mm. julkisen ruokatuotannon hankintojen tueksi
  • linkittää Varsinais-Suomen ruokasektorin kehittämistyötä yhä tiiviimmin valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen toimintaan sekä muiden maakuntien ruokasektorin
  • kehittämistoimintaan hyvien käytänteiden levittämiseksi
  • lisätä ruokaketjun näkyvyyttä ja houkuttelevuutta tulevaisuuden osaamisalana
  • kerätä, ylläpitää ja viestiä monikanavaisesti ajantasaista tietoa Varsinais-Suomen ruokaketjusta

Hankkeen kesto on 1.9.2024-31.5.2026

Hanke liittyy valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen -lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet toimintaan (https://aitojamakuja.fi/).

 

Tervetuloa mukaan toimintaamme ja tuleviin tilaisuuksiimme.

 

Yhteystiedot:

Henna Kyyrä, henna.kyyra@yrityssalo.fi, 050 3237754