Tulevaisuuden Ruokaketjut Varsinais-Suomessa
Hankkeen päätavoitteena on lisätä varsinaissuomalaisten ruokasektoriyritysten uusiutumis- ja sopeutumiskykyä toimintaympäristön muutoksiin, parantaa kestävän ruokasektoritoiminnan kehittymismahdollisuuksia sekä varmistaa varsinaissuomalaisten ruokasektorin yritysten kilpailukyvyn säilyminen myös tulevaisuudessa
Hankkeen osatavoitteina on
- vahvistaa ja nostaa elintarvikealan jalostusastetta ja tarvelähtöistä tuotekehitysosaamista
- tiivistää yhteistyötä yritysten ja alan oppilaitosten kesken
- tunnistaa tulevaisuuden trendejä sekä lisätä elintarvikeketjun mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota ja tekoälyä
- kehittää alueellista ja maakunnallista ruokamatkailua
- kehittää/konseptoida älykkäitä ja kestäviä logistiikkaratkaisuja mm. julkisen ruokatuotannon hankintojen tueksi
- linkittää Varsinais-Suomen ruokasektorin kehittämistyötä yhä tiiviimmin valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen toimintaan sekä muiden maakuntien ruokasektorin
- kehittämistoimintaan hyvien käytänteiden levittämiseksi
- lisätä ruokaketjun näkyvyyttä ja houkuttelevuutta tulevaisuuden osaamisalana
- kerätä, ylläpitää ja viestiä monikanavaisesti ajantasaista tietoa Varsinais-Suomen ruokaketjusta
Hankkeen kesto on 1.9.2024-31.5.2026
Hanke liittyy valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen -lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet toimintaan (https://aitojamakuja.fi/).
Tervetuloa mukaan toimintaamme ja tuleviin tilaisuuksiimme.
Yhteystiedot:
Henna Kyyrä, henna.kyyra@yrityssalo.fi, 050 3237754