Aloittavalle yritykselle

Aloittavan yrittäjän palvelut

Yrityssalo tarjoaa monipuoliset palvelut yrittäjyyden alkutaipaleelle. Asiantuntijamme ovat apunasi, kun harkitset yrittäjyyttä, suunnittelet yritystoimintaa, olet perustamassa yritystä tai olet jo jonkin aikaa toiminut yrittäjänä.

Yrityssalo tarjoaa aloittavalle yrittäjälle:

  • henkilökohtaista perustamis- ja rahoitusneuvontaa
  • YritysTulkki -sähköisen palvelun
  • infotilaisuudet

 

Perustamis- ja rahoitusneuvonta

Aloittavan yrittäjän perustamis- ja rahoitusneuvonta on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Henkilökohtaisessa perustamisneuvonnassa käydään läpi liikeideasi sekä kaikki sinua askarruttavat kysymykset yrittäjyydestä. Perustamis- ja rahoitusneuvonta tapahtuu ajanvarauksella.

Perustamisneuvonnassa käydään läpi seuraavia asioita:

  • liikeidean läpikäyminen
  • starttirahan hakemisessa avustaminen
  • liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien tekemiseen neuvoja
  • toiminnan kannattavuuden ja rahoituksen tarpeen arvioimiseen apua
  • viranomaisyhteyksien ja toiminnan luvanvaraisuuden selvittäminen
  • vakuutus- ja verotusasioiden läpikäyminen
  • yritysmuodon valinnassa avustaminen

Perustamisneuvonnan lopussa sovitaan, miten jatkossa edetään. Tarpeen mukaan järjestetään jatkotapaamisia tai konsultoidaan muita asiantuntijoita.

Rahoitusneuvonta

Yrityksen perustamisen yksi tärkeimmistä vaiheista on rahoitus. Yrityssalo neuvoo asiakkaita eri rahoitusvaihtoehtojen arvioinnissa, julkisen rahoituksen hakemisessa sekä yksityisen rahoituksen löytämisessä. Arvioimme keskusteluissa yrityksen rahoitustilanteen ja tarvittavan kokonaisrahoituksen tarpeen sekä laadimme rahoitussuunnitelmia yritysten ehdoilla. Pohdimme mahdollisia yrittäjän rahoitusvaihtoehtoja sekä voimme tarvittaessa olla tukena rahoitusneuvotteluissa.

Starttiraha

Aloittava yrittäjä saa Yrityssalosta opastusta starttirahan hakemisessa ja hakemukseen tarvittavien liitteiden tekemisessä. Starttirahan tarkoituksena on uuden yritystoiminnan syntymistä ja omaehtoista työllistymistä. Sen turvin voi työllistää itse itsensä tai palkata lisää työvoimaa. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentuloa sinä aikana, jonka yritystoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen arvioidaan kestävän. Starttiraha on henkilökohtainen tuki, joten sitä ei sisällytetä yrityksen laskelmiin. Starttirahasta päättää Varsinais-Suomen TE-toimisto.

Lue lisää Startti-rahasta täältä.

 

 

Sähköinen YritysTulkki palvelee 24/7

Aloittavan yrittäjän apuna on myös sähköinen YritysTulkki, joka täydentää henkilökohtaisen neuvonnan ja infotilaisuuksien sisältämää aloittavan yrittäjän palvelua. YritysTulkki opastaa kaikissa  yrittämiseen liittyvissä perusasioissa ja tarjoaa liiketoiminnan suunnittelun tueksi oppaita, laskentaohjelmia ja lomakepohjia.

Lue lisää YritysTulkista täältä.

 

 

Aloittavan yrittäjän infotilaisuudet

INFOMO tarjoaa yrittäjyyttä suunnitteleville tai yrittäjinä toimiville kuusi, vaihtuva teemaista infoiltaa yrittäjyydestä. Kaikki aloittavien yrittäjien infotilaisuudet ovat maksuttomia, mutta edellyttävät ennakkoon ilmottautumista.

Tutustus erilaisiin tilaisuuksiimme täältä.

 

Uusyrityskeskus

Koronatietoa ja palveluja yrittäjälle

Korona iski yrittäjyyteen, käydään yhdessä vastaiskuun – Uusyrityskeskuksen uutiskirje

Ota yhteyttä

Armi metsänoja

Alkavan yrityksen neuvonta
Tilaisuudet

armi.metsänoja@yrityssalo.fi
p. 044 546 0039

Jukka Heinonen

Rahoitus- ja yritysneuvonta

jukka.heinonen@yrityssalo.fi
p. 044 546 0035

Juha Metsänoja

Alkavan yrityksen neuvonta,
Palkkatuet

juha.metsänoja@yrityssalo.fi
p. 044 546 0043