Matkailun toimialapalvelut

Yrityssalon palvelut matkailualan yrityksille Salossa

 

Salon matkailu on ollut kasvussa vuodesta 2015 alkaen, jolloin perustettiin Teijon kansallispuisto ja kotimaan matkailubuumi alkoi. Vuosina 2020 matkailuala kärsi koronasta. Vuosi 2021 ja erityisesti kesä 2021 oli SUPERkesä kotimaan matkailijoiden liikkuessa luonnossa ja kansallispuistoissa. Vuonna 2022 Salon matkailu on palautunut vuoden 2019 tasolle ja palautunut koronasta ja muista kriiseistä. 

Yrityssalon tehtävänä on kehittää matkailuyritysten kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä, järjestää toimialatapaamisia ja toimialaan liittyviä tietoiskuja, ylläpitää alueen yritysyhteistyötä sekä tukea yrityksiä kansainvälistymisessä. Yrityssalo markkinoi aluetta myös vetovoimaisena sijoittautumispaikkana ja houkuttelevana yritysympäristönä (kts Invest in Salo).
Tässä  esimerkki Mathildedalin kasvunäkymistä 

Salon kaupunki vastaa matkailumarkkinoinnista ja sähköisestä näkyvyydestä. Salon matkailupalvelut on koottu Visitsalo -brändin alle ja https://visitsalo.fi/ -sivuille.

 

Salon matkailu lukuina

Matkailua mitataan useimmiten yöpymisillä, koska tämä on tällä hetkellä käytännössä ainut asia, jota mitataan kaikkialla maailmassa suhteellisen samalla tavalla. Suomessa yöpymisiä tilastoi Tilastokeskus. On kuitenkin huomioitava, että kaikki eivät yövy hotelleissa tai muissa rekisteröidyissä majoitusliikkeissä, joten kokonaisvolyymeistä kuten matkailijamääristä yöpymiset eivät kerro.

Yrityssalossa seurataan Salon alueen matkailijoita palvelevien yritysten suhdanteita liikevaihdon kehityksen ja työllistävyyden mukaan. Nämä suhdannetiedot päivitetään 4 kertaa vuodessa ja tietolähteenä on Tilastokeskuksen suhdannepalvelut.

Ota yhteyttä

Maija Pirvola

Kehittämispäällikkö

maija.pirvola@yrityssalo.fi
p. 044 5157 637

Tiina Backman

Projektipäällikkö

tiina.backman@yrityssalo.fi
p. 041 5455 515

Tapahtumia yrityksille

Ei näytettäviä kohteita.

› Tapahtumakalenteri