Matkailun toimialapalvelut

Yrityssalon palvelut matkailualan yrityksille Salossa

 

Salon matkailu on ollut kasvussa vuodesta 2015 alkaen, jolloin perustettiin Teijon kansallispuisto ja kotimaan matkailubuumi alkoi. Vuonna 2020 korona ajoi matkailualan kriisiin – niin meillä Salossa kuin muuallakin Suomessa ja maailmalla. Kesällä 2021 matkailu elpyi korona-ajan jälkeen .Tutustu yhteenvetoon 2021

Yrityssalon tehtävänä on kehittää matkailuyritysten kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä, järjestää toimialatapaamisia ja toimialaan liittyviä tietoiskuja, ylläpitää alueen yritysyhteistyötä sekä tukea yrityksiä kansainvälistymisessä. Yrityssalo markkinoi aluetta myös vetovoimaisena sijoittautumispaikkana ja houkuttelevana yritysympäristönä (kts Invest in Salo).
Tässä  esimerkki Mathildedalin kasvunäkymistä 

Salon kaupunki vastaa matkailumarkkinoinnista ja sähköisestä näkyvyydestä. Salon matkailupalvelut on koottu Visitsalo -brändin alle ja https://visitsalo.fi/ -sivuille.

 

Salon matkailu lukuina

Matkailua mitataan useimmiten yöpymisillä, koska tämä on tällä hetkellä käytännössä ainut asia, jota mitataan kaikkialla maailmassa suhteellisen samalla tavalla. Suomessa yöpymisiä tilastoi Tilastokeskus. On kuitenkin huomioitava, että kaikki eivät yövy hotelleissa tai muissa rekisteröidyissä majoitusliikkeissä, joten kokonaisvolyymeistä kuten matkailijamääristä yöpymiset eivät kerro.

Yrityssalossa seurataan Salon alueen matkailijoita palvelevien yritysten suhdanteita liikevaihdon kehityksen ja työllistävyyden mukaan. Nämä suhdannetiedot päivitetään 4 kertaa vuodessa ja tietolähteenä on Tilastokeskuksen suhdannepalvelut.

Ota yhteyttä

Maija Pirvola

Kehittämispäällikkö

maija.pirvola@yrityssalo.fi
p. 044 5157 637

Tapahtumia yrityksille

Ei näytettäviä kohteita.

› Tapahtumakalenteri