Brinkhall Sparkling näkee tulevaisuudessa liiketoimintaa tehtävän omenatarhamaisemassa

 

Brinkhall Sparklingin toimitusjohtaja Jaakko Saivosalmi arvostaa Design Hillin aktiivista sijaintia vilkkaiden liikenneväylien vieressä.

Brinkhall Sparkling näkee tulevaisuudessa liiketoimintaa tehtävän omenatarhamaisemassa

 

Omenaviinejä ja omenasiidereitä valmistava Brinkhall Sparkling Oy on toiminut Halikon Design Hillin tiloissa kesästä 2021. Moottoritien tuntumassa sijaitsevat niin tuotanto- kuin myymälätilatkin, mutta suunnitelmissa siintää myös omenatarhan perustaminen. Salon kaupungilta on vuokrattu noin kahden hehtaarin alue, jolle istutetaan tuhansia omenapuita.

Kun omenatarha toteutuu Design Hillin edustan laaksomaisemaan, Halikossa näkymä Helsinki–Turku-moottoritien varren liittymästä Design Hillin alueelle muuttuu merkittävästi. Brinkhall Sparkling Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Saivosalmi näkee kauniin omenapuutarhan palvelevan erinomaisesti sekä oman yrityksen, Design Hillin että Salon kaupungin matkailumarkkinoinnin tavoitteita.

 

Jaakko Saivosalmi toivottaa elintarvikeyritykset tervetulleiksi Halikonrinteeseen

 

Design Hill on E18-moottoritien ykköspaikka, paras ja laadukkain pysähtymispaikka, jossa voi kokea elämyksiä ja nähdä miten siideriä valmistetaan.

 

”Alun perin halusimme sijoittua tänne vilkkaaseen liittymään kävijämäärien johdosta. Liike toimii hyvin ja kannattaa pitää auki joka päivä. Tänne on helppo tulla tutustumaan laadukkaisiin omenaviineihin ja omenasiidereihin. Ja mitä enemmän uutta yritystoimintaa alueelle tulee sitä houkuttelevampi tänne on pistäytyä.”

 

Saivosalmi visioi, että olisi hienoa, jos Halikonrinteen alueelle sijoittuisi Brinkhall Sparklingin ja PetriS Chocolaten lisäksi myös muita elintarvikealan osaajia ja yrityksiä, jotka täydentävät ja tukevat toisiaan. Yhteistyössä pystytään järjestämään isompia alueellisia tapahtumia, mikä tekisi keskittymästä vieläkin houkuttelevamman. Kävijät saisivat elämyksiä esimerkiksi tehdaskierroksista ja voisivat tehdä hyviä ostoksia tehtaanmyymälöissä. Tulevaisuudessa myös omenatarhassa tullaan järjestämään sadonkorjuumarkkinoita ja -juhlia.

 

”Alueellinen profiilin nosto ja brändin kehittäminen tukee koko Saloa, eikä vain meitä Design Hillin alueella toimivia. Alueen kehittäminen tuo vipinää koko Salon seudulle, kun esimerkiksi vierailijaryhmät kiertävät kohteista toiseen.”

 

Yrityksille sijainti sujuvien yhteyksien varrella on edullinen, mutta Saivosalmi huomauttaa, että sijainti on loistava myös työntekijöiden kannalta. Työssäkäyville Halikonrinteen saavutettavuus on erinomainen.

 

 

Design Hillin alakerrassa sijaistevan Brinkhall Sparklingin myymälästä voi seurata omenajuomien valmistusta tuotantotiloissa.

Salossa yrittäjät otetaan hyvin vastaan

 

”Ennen sijoittumistamme Halikon Design Hilliin kävin läpi useita paikkakuntia ja katsastin paikkoja. Koin, että Salon seudulla yrittäjä otettiin parhaiten vastaan. Täällä yrittäjä tuntee itsensä tervetulleeksi. Salo tarjoaa tilaa toimia ja mahdollisuudet alalla kehittymiseen.”

 

Hyvä ensivaikutelma on kantanut. Jos Saivosalmi koki alussa Yrityssalon palvelun aktiivisena, niin sama tahti on jatkunut projekteissa.

”Auttamishalukkuus on ensiluokkaista ja yhteistyöpyyntöihin vastataan nopeasti.”

 

Lue tästä, miten Brinkhall Sparkling löysi laatujuomilleen nuuden kodin Salosta

Tutustu tästä Brinkhall Sparklingiin ja mitä kaikkea yritys tekee omenasta (www.bsp.fi)

Verkostoidu Jaakko Saivosalmen kanssa (Linkedin)

 

 Havainnekuva Brinkhall Sparklingin omenatarhasta