Brinkhall Sparkling löysi laatujuomilleen uuden kodin Salosta

 


Jaakko Saivosalmi (vas.) ja Petri Halmetoja tulevat tarjoamaan Design Hill -taukopaikalla makuelämyksiä laatua arvostaville matkailijoille

Brinkhall Sparkling löysi laatujuomilleen uuden kodin Design Hill -taukopaikalta

Artesaaniviinejä ja -siidereitä valmistava Brinkhall Sparkling Oy vaalii toiminnassaan laatua ja uuden kehittämistä. Kesällä nämä kriteerit täyttyvät, kun yritys sijoittuu tuotantotilansa Halikon Design Hillin tiloihin. Muuton myötä yritys yhdistyy fiskarsilaisen Kuura Cider Oy:n kanssa, mikä vahvistaa Brinkhall Sparklingin kunnianhimoisia kasvu- ja tuotekehitysnäkymiä.

Brinkhall Sparkling on vuodesta 2016 valmistanut omenasta käsityönä viinejä, kuohuviinejä ja siidereitä. Kun viime vuonna vuokrasopimus yrityksen tiloissa Rymättylän Röölässä irtisanottiin, alettiin etsiä uutta sijaintia laajalti Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Salo sopi yritykselle parhaiten!

“Halusimme jatkaa toimintaa tiloissa, joissa yhdistyvät aktiiviset liikenneväylät ja mahdollisuus yhteistyöhön muiden yrittäjien kanssa. Halikon Design Hill vastasi vaatimuksiimme hyvin”, kertoo Brinkhall Sparklingin toimitusjohtaja Jaakko Saivosalmi.

Ennen kaikkea Design Hill tarjoaa yritykselle oman näköisensä tilat. Laadukkaiden käyttö- ja sisustustavaroiden rinnalla Brinkhall Sparklingin artesaanijuomat pääsevät oikeuksiinsa.

“Halikossa voimme tarjota laatua arvostaville matkailijoille makuelämyksiä. Uuden sijainnin myötä odotamme uusia kuluttajia tutustumaan laatuviineihin ja -siidereihimme. Samalla hyödymme paikan erinomaisesta sijainnista ja näkyvyydestä”, Saivosalmi sanoo.

 

Yrityksen uudet 400 neliömetrin tilat sijaitsevat Design Hillin alakerrassa. Sinne tulee tuotanto- ja esittelytilat sekä kokoustila.

Uudet näkyvät tuotantotilat

Brinkhall Sparkling pyrkii avaamaan tilansa uusissa tiloissa kesä–heinäkuussa. Käytössä on noin 400 neliömetrin tilat, joista löytyy tuotanto- ja esittelytilat sekä kokoustila, jossa pienryhmät voivat tavata. Viinitarhat löytyvät Rymättylästä ja Lohjalta.

Yrityksen tuotannon raaka-aineena on poikkeuksellinen “pohjoinen” omena, jonka erityispiirteenä on hapokkuus. Saivosalmen yrityskumppani, entisen Kuura Ciderin perustaja, Petri Halmetoja tietää, että kotimaisten omenoiden erityispiirteet pääsevät oikeuksiinsa erityisesti jääviineissä. Niiden kehittäminen on yksi Brinkhall Sparklingin kärkitavoitteita.

“Jääviiniä tehdessä jäädytetystä mehusta haihtuu vettä ja valmistukseen päätyy vain makein mehu. Tuloksena on aromikas ja laadukas jälkiruokaviini. Valmistusmenetelmä on yksi kunnianhimoisista kasvu- tuotekehityskärjistämme”, Halmetoja kertoo.

Yrityksen toiminnassa on mukana neljä vakituista työntekijää. Lisätyöntekijöitä palkataan sesonkien ajaksi. Tuotantotilat on auki vieraille joten viinien ja siiderien valmistusta pääsee seuraamaan lasiseinän läpi. Läpinäkyvyys onkin yksi yrityksen arvoista.

“Haluamme näyttää asiakkaillemme, mitä teemme. Olla läsnä. Läpinäkyvyys ilmenee koko toiminnassamme, kestävyydestä niin tuotannossa kuin logistiikassakin. Käsityönä tehtyjen laatuviinien ja -siiderien tuottaminen on jo oletuksellisesti matalaenergistä, ja juuri kestävälle pohjalle haluamme toimintaamme luoda. Se on myös laadun merkki, jota asiakkaamme arvostavat”, Halmetoja sanoo.

 

Yhteistyöllä toteuttamaan uusia innovaatioita

Brinkhall Sparklingin ja Kuura Ciderin yhdistyminen tuo molempien osaamisen yhden katon alle. Saivosalmi ja Halmetoja näkevät, että erikoisviinien ja -siiderien suosio on Suomessa kasvussa. Toimialalla on silti haasteensa.

“Vielä vuonna 2019 kehitys oli positiivista, minkä korona katkaisi. Syksyllä 2020 Brinkhall Sparkling aloitti keskustelut yhteistyöstä”, Halmetoja sanoo. Hän kokee, että toimiala on haastava, ja laatuviinien ja siiderien valmistus vaatii sekä resursseja että näkemystä. Silloin hyvät kumppanit ovat arvokkaita.

“Yhteisyrittäjyyden myötä voimme tehostaa toimintaamme ja tarjota asiakkaillemme yhä kiinnostavampia tuotteita. Toimintamme kärkenä on uusien innovaatioiden kehittäminen. Siitä meillä on jo kokemusta, sillä loihan Kuura Cider jo ensimmäiset suomalaiset jääsiiderit. Brinkhall Sparklingilla haluamme olla tienraivaajia”, Saivosalmi sanoo.

Yrittäjät näkevät, että suomalaisesta omenasta voi oppia vielä paljon ja kehittää toimintaa sitä kautta. Koska yritysten yhdistyminen ja sijoittuminen Saloon ovat olleet Brinkhall Sparklingille merkittävä investointi, ovat he tulleet jäädäkseen. Tulevaisuudessa siintääkin jo kolmas omenatarha, aivan Design Hillin vieressä.

“Salo tarjoaa erinomaiset tilalliset puitteet alalla kehittymiselle. Alue myös yllättää monipuolisella yrityskulttuurillaan. Muut alan osaavat toimijat ja vireä yritysekosysteemi mahdollistaa yhteistyön monien yrittäjien kanssa. Kun on saatu kaikki palaset paikalleen ja voitu luoda edellytyksiä liiketoiminnalle, voi nyt kääriä hihat”, Saivosalmi sanoo.

 
Brinkhall Sparklingilla Saivosalmi ja Halmetoja haluavat tuoda alalle uusia innovaatioita ja toimia tienraivaajina.