Hankkeen päätavoitteena on lisätä ruokasektorin yritysten kasvupotentiaalia ja kehittymismahdollisuuksia. Kasvua edistetään uusien verkostojen ja kumppanuuksien, aktiivisen vuoropuhelun sekä tiedonvaihdon ja -välityksen avulla.
Hankkeen toimenpiteet on jaettu kolmeen työpakettiin:
– Työpaketti 1 Yritysten kehittymisen ja kasvun tukeminen
– Työpaketti 2 Ruokaketju näkyväksi
– Työpaketti 3 Yhteistyö eri toimijoiden kanssa
Tärkeänä osatavoitteena on kehittää Varsinais-Suomen ruokasektorin toimintaa yhä kestävämmäksi huomioiden kestävyyden eri ulottuvuudet (sosiaalinen, ekologinen, taloudellinen, terveellinen ja kulttuurinen).
Hankkeen pääkohderyhmänä ja hyödyn saajina ovat varsinaissuomalaiset ruokasektorin yritykset mukaan lukien arvoverkon muut toimijat.
Hankkeen koordinaattori on (Turun yliopiston Brahea-keskus) Pyhäjärvi-instituutti. Osatoteuttajina toimivat Turunmaalla Paraisten kaupunki, Vakka-Suomessa Ukipolis, Salossa Yrityssalo sekä Loimaan seudulla Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä LSKKY (Novida ammattiopisto ja lukio).
Hankkeen toimenpiteet sekä palvelut (esim. tapahtumat, opintomatkat, infotilaisuudet) ovat yrityksille maksuttomia.
Ajankohtaista
LÄHIRUOKAKARTTA 2024
Salo on Suomen suurin maatalouskaupunki ja meillä kasvatetaan mittava määrä koko suomen ruokatuotannosta. Meillä kasvatettua ruokaa voi ostaa myös suoraan tiloilta. Yrityssalo kokosi Salon alueen suoramyyntitilat ja lähiruokapuodin yhteen karttaan, josta voi helposti nähdä missä kaikkialla lähiruokaa on myynnissä.
Salon seudun lähiruokakartta (PDF)
Artikkeleita
Henna Kyyrä kehittää elintarvikealaa Salossa
Hankkeen toteutusaika: 01.09.2022 – 31.03.2024
Yhteystiedot: Projektipäällikkö Henna Kyyrä | henna.kyyra@yrityssalo.fi | puh. 050 323 7754
Verkostoidu kanssani Linked In
Rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020 (siirtymäkausi 2021 – 2022)