Design Hillin sijainti moottoritien liittymässä on ihanteellinen

:

 Anu ja Tony Pelander luotsaavat Design Hilliä logistisesti ihanteellisella paikalla, jonka naapurustossa sijaitsevat uudet Halikonrinteen yritystontit

 

Design Hillin sijainti moottoritien liittymässä on ihanteellinen

 

 

Anu ja Tony Pelanderin luotsaama Design Hill osuu väistämättä E18-moottoritiellä liikkuvien silmiin, ja vuosien saatossa siitä on tullut suosittu taukopaikka.

 

Tony Pelander kertoo, että Design Hill alkoi rakentua Halikkoon moottoritien liittymään vuonna 2008.
’”Ajatus oli rakentaa sijainniltaan erinomainen ja pysähtymisen arvoinen lifestyle-myymälä.

Design Hill syntyi, kun Pinetta-Tuote Oy:n tehtaanmyymälä muutettiin uuden Helsinki– Turku-moottoritien varteen.”

 

Nimekkäitä käyttö- ja sisustusbrändituotteita myyvän Design Hill Shopin keskellä on liikkeen sydämenä toimiva kahvila- ja lounaspaikka Design Hill Cafe. 2020-luvun alkuvuosina kokonaisuutta laajennettiin neljään otteeseen. Palvelukahvilan ja keittiön tilat tuplattiin ja lisäksi rakennettiin lasiveranta, joka on lämmintä tilaa.

 

Saman katon alla toimii nyt jo neljä yritystä, kun PetriS Chocolaten suklaatehtaalle tehtiin omat tilat ja alakertaan räätälöitiin artesaaniviinejä ja siidereitä valmistavan Brinkhall Sparkling Oy:n tuotanto- ja myymälätilat.

 

Tilojen ja toiminnan laajentamiselle katsottiin olevan tilausta, koska näkyvällä paikalla sijaitseva Design Hill on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan taukopaikkana. Erityisesti vilkkaat kesät ovat kasvattaneet vierailijamääriä. Anu Pelander laskee, että vuonna 2021 kävijöitä oli jo 155 000.

 

Design Hillin taakse on kaavoitettu uusia yritystoimintaan tarkoitettuja tontteja, joiden ansiosta alueen yritystoiminta tulee edelleen aktivoitumaan ja monipuolistumaan.

 

Plussana aktiiviset liikenneväylät ja mahdollisuus yritysyhteistyöhön

 

”Paikka, paikka ja paikka”, Tony Pelander kiteyttää. Hän arvioi, että sijainti Turku–Helsinki -moottoritien varressa, todella lähellä liittymää 13, on logistisesti ihanteellinen monille yrityksille.

”Yrityksen sijoittumisessa markkina-alue ratkaisee paikan. Täältä on helpot ja nopeat yhteydet, olemme suoraan Helsinki–Tukholma-akselilla, jonka myötä väylä Eurooppaan on auki.”

 

Salossa yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet verkostoitumiseen ja yhteistyöhön sekä löytää tarvitsemiaan palveluntarjoajia, hyödyntää alihankkijoita ja saada vaikkapa varaosia.

 

Tony Pelander kokee, että Design Hill on jälleen uusien madollisuuksien äärellä, kun lähellä sijaitsevat yritystonteilla alkaa kuhina.

 

”Pidän monipuolista yritysrakennetta ja yritysyhteistyötä tärkeänä voimavarana, yhdessä voimme kehittää esimerkiksi palveluita ja matkailua.”

Pelanderit kokevat, että kaupunki palvelee yrittäjiä hienosti

 

”Yrittäjälle on tärkeää, että asiat sujuvat. Voimme kiittää Salon kaupunkia ja Yrityssaloa siitä, että yrittäjien tarpeet ymmärretään ja päätöksiä pystytään tekemään nopeasti. Yhteistyö on ollut positiivista ja helppoa.”

 

Anu ja Tony mieltävät Salon vetovoimaiseksi kaupungiksi, joka on hyvä paikka myös yritysten työntekijöille. Salossa asuminen on edullista, palvelut ovat kattavat ja ympärillä on kaunis luonto ja meri.

 

Tutustu tästä Design Hilliin, joka tunnetaan Suomen ehkä miellyttävimpänä taukopaikkana

Lue lisää Design Hillin muista yrityksistä