Projects

Tässä projektissa myötävaikutetaan Salon alueen matkailuyritysten kasvun edellytyksiin ja varmistetaan yritysten kilpailukyvyn parantuminen sekä kotimaisilla että globaaleilla markkinoilla.
Tässä projektissa lähtökohtana on muuttaa erilaisten koneiden ja laitteiden liikkumista sähköiseksi ja hyödyntää akkuteknologiaa laajasti Suomessa.
Kehittämisen lähtökohtana on panostaa ravinnekiertojen tehostamista ja biotuotteiden kehittämistä sekä edistää biopohjaisten materiaalien ja yhteiskunnassa muodostuvien jäte- ja sivuvirtojen hyödyntämistä uusien raaka-aineiden valmistamisessa.
Hankkeen päätavoitteena on lisätä varsinaissuomalaisten ruokasektoriyritysten uusiutumis- ja sopeutumiskykyä toimintaympäristön muutoksiin, parantaa kestävän ruokasektoritoiminnan kehittymismahdollisuuksia sekä varmistaa varsinaissuomalaisten ruokasektorin yritysten kilpailukyvyn säilyminen myös tulevaisuudessa.
DigiKyvykäs-hankkeessa halutaan auttaa teknologiapainotteisessa ympäristössä toimivia pk-yrityksiä uusien teknologioiden käyttöönoton suunnittelussa. Uusien teknologioiden käytössä tulee huomioida koko työjärjestelmä, johon kuuluvat itse teknologiat, työntekijät, prosessit ja johtamisjärjestelmä, mutta myös niiden väliset vuorovaikutussuhteet. Teknologioita koskevassa päätöksenteossa tarvitaan ylimmän johdon ja koko henkilöstön sekä työterveyshuollon ja työturvallisuudesta vastaavien asiantuntijoiden tiivistä yhteistyötä.
Hankkeen lähtökohtana on tukea paikallisten elintarvikealan yritysten kasvua laajemmille kansallisille ja kansainvälisille markkinoille sekä oikeille B2B-markkinapaikoille.
Tässä AIKO -rahoitteisessa projektissa lähtökohtana on ottaa askeleet analytiikkapolulla, valmistautua tekoälyn käyttöönottoon sekä pilotoida tekoälyä konkreettisella esimerkillä.
Projektin ja kehittämisen taustalla ovat työvoimapolitiikan muuttuvat rakenteet. Kunnissa valmistaudutaan TE-palveluiden laajamittaiseen muutokseen, jossa julkisten työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta alkaen.