Tekoäly Granted AI tunnistaa yritykselle sopivat rahoitukset

 

 

 

Tekoäly GrantedAI tunnistaa yritykselle sopivat rahoitukset

 

Yritys voi hakea julkista rahoitustukea moniin eri tarkoituksiin ja hankkeisiin riippuen alueesta ja julkisten viranomaisten tarjoamista ohjelmista.  Yritystoiminnan eri vaiheisiin sopivia julkisia rahoituksia on tarjolla useissa eri lähteissä kuten ELY-keskus, Business Finland ja Finnvera. Tavallisesti ne liittyvät yrityksen perustamiseen (starttiraha), investointeihin, kasvusuunnitelmiin ja kansainvälistymiseen tai innovaatioihin ja tutkimuksiin.  Oikean rahoituslähteen löytäminen voi olla ratkaisevan tärkeää yrityksen kasvulle, kehitykselle ja menestykselle. 

 

Julkinen rahoitus on kiinnostava vaihtoehto yrityksille, mutta oikean rahoituslähteen löytäminen koetaan haastavaksi, toisinaan jopa seikkailuksi rahoitusviidakossa. Nyt siihen on entistä helpompi tapa löytää vastaus, sillä Yrityssalo ottaa käyttöön uuden tekoälypohjaisen GrantedAI -palvelun. Rahoitusta hakeva yritys voi myös itse kokeilla ja testata työkalua ja tehdä itse rahoitusanalyysin.

GrantedAI -järjestelmää lähdettiin kehittämään rahoituksen suunnittelun tueksi. Rahoituksen kanssa toimivienkin asiantuntijoiden on toisinaan haastavaa pysyä ajantasalla saatavilla olevista julkisista rahoitusvaihtoehdoista, sillä niiden ehdot muuttuvat ajoittain ja uusia rahoitusvaihtoehtoja julkaistaan usein. Haastattelimme kehitystyön alkuvaiheessa useampia ulkopuoliselta organisaatiolta, jotka toimivat yrityskehityksen parissa ja sieltä tunnistettiin sama tarve, toteaa Reetu Tuominen Grants Funding Oy:stä.

 

– GrantedAI kokoaa julkisen rahoituksen palapelin yhteen; siellä on ajantasainen tieto tämän hetken haettavissa olevista tuki-, laina- ja takausinstrumenteistä. Meidän mielestä jokaisen kasvuhaluisin yrittäjän vastuulla on ymmärtää omat rahoitusmahdollisuudet ja tähän GrantedAI vastaa täydellisesti!, summaa Reetu Tuominen.

 

 

GrantedAI:sta ja rahoitusanalyysin käytöstä on saatu hyvää palautetta, palvelua on helppo käyttää ja visuaalinen esitystapa helpottaa suunnittelua, toteaa Reetu Tuominen.

 

Tekoälyn avulla yrityksille rahoitusanalyysejä

Yrittäjä voi selvittää älykkään botin avulla yritykselle sopivimmat julkiset rahoitusinstrumentit, jotka on koottu yhdelle alustalle. Yrityskohtaisen analyysin saa käyttöön nopeasti ja helposti vastaamalla botin esittämiin kysymyksiin muun muassa yrityksesi omistuspohjasta, talouden tunnusluvuista ja kansainvälistymishalukkuudesta. Yrittäjä vastaa itse parhaan näkemyksen pohjalta, vaikka yksittäinen kysymys olisi haastava tai tietoa ei ole saatavilla.

Vastausten lisäksi palvelussa hyödynnetään julkisesti saatavilla olevaa yritystietoa sekä tekoälyä. Bottikeskustelun lopuksi yrittäjä saa sähköpostiin linkin yrityskohtaiseen analyysiraporttiin.

 Työkalu tuo yhdellä silmäyksellä nähtäväksi eri rahoitusmekanismit, jotka sopivat parhaiten yrityksen omaan profiiliin. Profiilin luominen taas auttaa yritystä tiivistämään oman suunnitelmansa ja luo toisaalta kokonaiskuvaa omasta tilanteesta. Saamme tehokkaan lisän yrityksen ja rahoittajien väliseen keskusteluun, toteaa Jukka Heinonen.

 

Jatkuvasti kehittyvä ja turvallinen tekoälyratkaisu

GrantedAI on käytössä usealla kehitysyhtiöillä ja järjestelmän jatkokehitykseen osallistuu myös asiakkaat. Rahoitusanalyysin tietoturvasta kysytään usein, että minne tiedot tallennetaan ja onko järjestelmä turvallinen käyttää. Rahoitusanalyysiin vastatut tiedot tallentuvat vain ja ainoastaan Yrityssalon ja asiakkaan käyttöön ja niiden avulla palvelu on mahdollista toteuttaa.

 

Käytännössä GrantedAI analysoi julkisen datan ja liiketoimintakuvauksen perusteella yhtiön tilannetta, eikä henkilötietoja ole pakko antaa palvelua käytettäessä. Henkilötietoja kysytään ainoastaan neuvontatilannetta varten, silloin kun asiakas haluaa sopia keskustelun Yrityssalon asiantuntijan kanssa.

GrantedAI :sta ja rahoitusanalyysin käytöstä on saatu hyvää palautetta, palvelua on helppo käyttää ja visuaalinen esitystapa helpottaa suunnittelua. Myös rahoittajien antamat palautteet ovat olleet mukavaa kuultavaa: ”vihdoin tähän rahoitusviidakkoon saadaan selkeyttä:”

 

Testaa ja kokeile uutta palvelua tästä

 

Lisätiedot: Jukka Heinonen | jukka.heinonen@yrityssalo.fi

Artikkeli julkaistu 11/2023