SADE Innovations toimii Salon IoT Campuksella. Toimitusjohtaja Juha Kuosan mukaan osaavat työntekijät ovat yrityksen ydin.
SADE Innovationsin tuotekehitystyö kantaa hedelmää
Salon IoT Campuksella toimiva SADE Innovations tarjoaa yrityksille tuotekehityspalveluita. Huippuosaaminen ja läheinen yhteistyö asiakkaiden kanssa ovat yrityksen kivijalka. Tänä vuonna yritys on hyödyntänyt osaamistaan esimerkiksi koronatestauksen kehittämisessä.
Koronapuhallustestistä merkittävä toimeksianto
Korona-altistumista tullaan pian testaamaan hengitysilman kautta. Tamperelainen Deep Sensing Algorithms (DSA) mittaa koronaa puhalluslaitteella, jonka tuotanto on määrä alkaa nyt syksyllä. Salolainen SADE Innovations vastaa laitteen mittausteknologiasta.
”Olemme toimittaneet DSA:n laitteeseen elektroniikan, ohjelmistot ja pilvipalvelut. Koronan mittaaminen ja analysointi hengityksen voc-kaasuista tekee koronan testaamisesta nopeaa ja vaivatonta”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Juha Kuosa.
Koronan myötä DSA:n toimeksianto tuli nopealla aikataululla. Kuosa kertoo, että haasteeseen pystyttiin kuitenkin vastaamaan nopeasti, sillä samojen toimijoiden kesken on tehty yhteistyötä jo aiemmissa hankkeissa. ”DSA omistaa tuotteen ja idean, muotoilu ja mekaniikka tulee Creo Centeriltä ja elektroniikka, softat ja pilvi meiltä.”
Tuotteen valmistuttua SADE Innovations tarjoaa laitteeseen ylläpitoa ja päivityksiä. Kuosan mukaan projekti on hyvä referenssi jatkon kannalta. “DSA:n toimeksianto on meille merkittävä. Se osoittaa hyvin, millaisia sovelluksia palveiluillamme voi olla. Voimme näyttää, että rahkeemme riittävät monenlaisiin projekteihin.”
Tehokasta ja luotettavaa tuotekehitystä
DSA:n toimeksianto tuli yritykselle sopivaan aikaan, sillä koronan myötä peruuntui muita projekteja. Projektin ohjelmistojen ja elektroniikan pohjana käytetään SADE Innovationsin kehittämää SADE IoT Booster teknologiaa. ”Sen ansiosta projektille saatiin nopea alkukiihdytys ja ohjelmiston ja pilvipalvelun kehitystyö pääsi täyteen vauhtiin saman tien”, Kuosa sanoo.
Muitakin samankaltaisia ilman kaasurakennetta mittaavia hankkeita on vireillä. Kuosa kertoo, että vastaavaa teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi huoneilman laadun mittauksessa. Vaikka IoT-ratkaisut ja niihin liittyvä kehitystyö on SADE Innovationsin valtti, tarjoaa yritys paljon muutakin. Muun muassa mobiili- ja web-sovellukset, elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelu sekä teollinen muotoilu kuuluvat tarjontaan.
Luottamus on tärkeä osa asiakkaan kanssa tehtävää tuotekehitystä. Se näkyy käytetyssä teknologiassakin. “Pilvialustana käytämme lähinnä Amazonin AWS-alustaa. Siinä on tietoturva, päivitettävyys ja skaalautuvuus valmiiksi kunnossa. Vaivattomuus ja luotettavuus ovat oleellinen osa palveluitamme”, Kuosa linjaa.
Ytimessä osaava porukka
Luottamus näkyy yrityksen sisälläkin. Melkein kaikki SADE Innovationsin 25 työntekijästä ovat entisiä Nokian ja Microsoftin osaajia. Jättiyritysten lähdettyä Salosta porukka päätyi erinäisten vaiheiden jälkeen yhteen ja he yhdessä perustivat SADE Innovations Oy:n syksyllä 2017.
Kaikki yrityksen työntekijät ovat myös omistajia. Olemme halunneet pitää yrityksen työntekijöiden omistamana. Pyrimme sitouttamaan myös uudet työntekijät mukaan niin, että kun on ollut talossa vuoden ajan, pääsee osakkaaksi”, Kuosa sanoo.
Koska asiakkaita saattaa tulla ja mennä nopeallakin tahdilla, Kuosa tietää, että laatu on välttämättömyys SADE Innovationsin kaltaiselle toimijalle. “Hyvä ja osaava porukka on kaiken ydin. Vaalimme huippuosaamista, ja haluamme osoittaa sen asiakkaille. Palkkaamme ainoastaan kovia tekijöitä.”
Tuki ja verkostot lisäävät luottamusta
Kuluneen vuoden aikana SADE Innovations on tarjonnut tuotekehityspalveluja monille Business Finlandin tukea saaneille yrityksille. Näin yritys on välttänyt pahimmat skenaariot. Samalla on voitu välillisesti tuottaa yhteiskunnallisia hyötyjä.
Toiminnassa verkostot ovat olleet avuksi. “Meiltä löytyy paljon osaamista omasta takaa. Elektroniikka- ja softasuunnittelu sekä mekaniikka ja muotoilu löytyvät talon sisältä. Mutta jos tarvitaan enemmän osaamista, voimme kääntyä jonkin kumppanimme, vaikkapa Creo Centerin, puoleen. Myös muita IoT Campuksen yrityksiä on käytetty apuna”, Kuosa toteaa.
Alihankintabisneksessä uusia projekteja alkaa ja valmistuu tiuhaan tahtiin. Tälläkin hetkellä on vireillä uusia hankkeita samalla kun menossa olevia projekteja tehdään vauhdilla valmiiksi. “Tulevaisuus näyttää valoisalta. Yrityksen kykyihin on helppo luottaa, kun mukana on näin hyvä ja osaava porukka”, Kuosa kiteyttää.
Tänä vuonna SADE Innovations on toimittanut mittausteknologian Deep Sensing Algorithms -yrityksen koronapuhallustestilaitteeseen. Juha Kuosa pitää käsissään laitetta, jonka tuotanto on määrä alkaa nyt syksyllä.
Kuvat: Tuomas Lieskivi, Mainostoimisto Kuke