Kansainvälistymispalveluita ja tietoa yrityksille 06/2021

 

 

Ajankohtaista yritysten kansainvälistymisestä | kesäkuu 2021

Koronan jälkeinen maailma on avautumassa ja vientikauppa piristymässä. Oletko iskussa kv-markkinoilla ja valmistautunut keräämään satoa?

Katso tallenne 16.6 tilaisuudesta https://youtu.be/djjbmlzO0Zc  (Yrityssalon Youtube)

Yrityscase Drop Design Pool

Tilaisuudessa yrityscasenä Drop Design Pool Oy ja CEO Ilkka Haapaniemi. Ilkan kanssa voit jatkaa yhteydenpitoa Linkedin:ssä

Näkymiä Ruotsin markkinoille

Tällä hetkellä Ruotsissa on työskentelytapana etä- ja lähityökulttuuri, vierailijoita ei fyysisesti vastaanoteta käymään. Ollaan aktiivisia verkostoitumaan ja kuulemaan uusista mahdollisuuksista.
Rajoituksista Ruotsiin saa matkustaa Pohjoismaista 31.5 alkaen – ei vaadita testiä.  Ruotsista Suomeen tullessa kehoitetaan testiin tai 14 vrk omaehtoiseen karanteeniin. Tilanteen ennakoidaan rauhoittuvan kesäksi. Syksy näyttää vielä epävarmalta fyysisten tapaamisten suhteen. Viennin aloitteet ja uudet markkinakatsaukset kasvussa.

Ruotsin markkina-avaukset | Henri Karhu, Export Maker Oy

World Trade Center Turku/Varsinais-Suomi

WTC Turussa palvelee koko alueen toimijoita. WTC:n palvelut suunnattu erityisesti toimijoille, joita kiinnostaa kansainvälinen kauppa, uusien toimintatapojen kehittäminen,  kansainvälisyyteen perustuva kasvu. Tulossa WTC Business Club.

WTC Turku/Varsinais-Suomi Jani Rusi

Team Finland ja kansainvälistymiseen liittyvä julkinen yritysrahoitus

Kansainvälistymistesti auttaa tunnistamaan yrityksen kansainvälistymiseen liittyvät vahvuudet ja kehitystarpeet. Testi on jaettu eri osa-aluisiin ja tukee monipuolisesti kansainvälistymisen suunnittelua.

Kansainvälistymistesti

ELY-keskuksen Kehittämispalvelut sopivat moneen tarpeeseen. Kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa esim. kansainvälistymisen edellytysten arviointi, kansainvälistymisstrategia, IPR:n liittyvät esiselvitykset ja markkina-analyysit.

ELY-keskuksen Kehittämisavustus on suunnattu pk-yrityksille, jotka tavoittelevat kansainvälistä kasvua. Avustusta voi käyttää esim. yrityksen TKI-työhön (uusien tuotteiden, palveluiden, tuotantomenetelmien kehittäminen), kansainvälistymistoimenpiteisiin, kehittämishankkeiden valmisteluun / toteutettavuustutkimuksiin ja EU-puiteohjelmahakujen valmisteluun.

Julkinen rahoitus ja palvelut kansainvälistyvälle yritykselle | Leevi Törmakangas

EU-rahoitusneuvonta

Business Finlandin uusi neuvontayksikkö palvelee kansallisesti tarjoten yrityksille ja organisaatioille EU-rahoitusneuvontaa, tietoa EU:n rahoitusohjelmia. Tutustu www.eurahoitusneuvonta.fi ja laita somekanavat seurantaan.

EU-rahoitusneuvonta | Markku Pekonen

Euroscalers -kiihdytysohjelma – ennakkotietoa

Salolaisille pk-yrityksillä on mahdollisuus hakea mukaan Euroscalers -kiihdytysohjelmaan, jossa tavoitteena on yrityksen kv-kaupan käynnistyminen valituille Euroopan markkina-alueille. Ohjelma käynnistyy lokakuussa kestäen loppuvuoteen asti. Ohjelmassa mukana yrityksiä mm. Tampereelta, Järvenpäästä. Ohjelma koostuu viikottaisista coaching -tapaamisista ja workshopeista.

SME companies from Salo have the opportinity to apply for the Euroscalers accelerator program in September. The program aims tolaunch the company’s international sales to selected European markets. The program will start in October and it consists of weekly coaching and workshops.

Euro Scalers | Rasmus Basilier

Ajankohtaista Saksan markkinoilta

Yrityssalo on liittynyt Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin (DFHK) jäseneksi. Kamari edistää Saksan ja Suomen välisiä kauppa- ja taloussuhteita. Jan Feller kertoi Saksan talouselämän elpyvän koronasta vauhdilla.

Muutamia mielenkiintoisiin markkainamahdollisuuksiin Sakssassa:

  • Toimitusketjujen uudelleenjärjestys toimitusvarmuuden lisäämiseksi
  • Elvytyspaketin myötä suuria investointeja mm. keinoälyyn, vetyosaamiseen, terveyssektoriin, julkishallinnon digitalisaatioon, opetuksen digitalisaatioon
  • ICT: Maailman kolmanneksi suurin markkina
  • Etäratkaisut terveydenhuollossa ja opetuksessa: Joka toinen lääkäri tarjoaa etävastaanottoja (vrt. 1.8% 2017), 94% näistä on aloittanut vasta vuonna 2020
  • Industrie 4.0

Saksan markkinanäkymät & Saksalais-Suomalainen Kauppakamari | Jan Feller