Digivinkki #8 Miten luon ammattilaistilin Instagramiin ja yhdistän sen yritykseni Facebook-tiliin?


Miten luon ammattilaistilin (yritystilin) Instagramiin ja yhdistän sen Facebookin yritystiliin?

Vinkin vaikeusaste: helppo

Voit käyttää yrityksesi viestinnässä tavallista Instagram-tiliä, mutta alusta tarjoaa mahdollisuuden ottaa käyttöön ammattiviestintään tarkoitetut ominaisuudet. Tässä artikkelissa kerrotaan ammattilaistiliin siirtymisen eduista, neuvotaan miten siirtäminen onnistuu ja miten liität Instagram-tilin yrityksesi Facebook-tiliin. Instagram kutsuu ominaisuutta nyt termillä ammattilaistili. Aiemmin käytössä oli yritystili (business account). Nimen muutos johtuu siitä, että ammattilaiset sopii terminä myös ei-ammattilaisille, jotka tekevät ammattimaista sisältötuotantoa esimerkiksi somevaikuttajina.

Miksi käyttäisin Instagramin ammattilaistiliä?

Ammattilaistilillä on laajemmat mahdollisuudet seurata tilisi tehokkuutta. Näet miten julkaisusi toimivat ja saat tilastotietoa siitä, miten seuraajasi reagoivat sisältöihisi. Ammattilaistilin kautta voit myös boostata julkaisujasi tai tuottaa maksettua mainontaa. Profiilitietojesi yhteyteen on mahdollista lisätä toimialakuvaus ja yhteydenottopainike.

Näin muutat Instagram-käyttäjätilin ammattilaistiliksi

Seuraavan ohjeen mukaan muutat tavallisen käyttäjätilin ammattilaistiliksi tai voit myös palauttaa ammattilaistilin tavalliseksi käyttäjätiliksi.

 1. Kun olet luonut Instagram-käyttäjätilin, siirry profiiliisi ja avaa oikeassa yläkulmassa oleva hampurilaisvalikko
 2. Valitse Asetukset
 3. Valitse vaihtoehto käyttöjärjestelmäsi mukaan:
  a) Android, valitse käyttäjätili tai tili -> napauta vaihda yritystiliksi
  b) iOS, napauta vaihda ammattilaistiliin
 4. Valitse yritystoimintaasi parhaiten kuvaava liiketoimintaluokka. Sinulle suositellaan vaihtoehtoja tai voit itse etsiä hakusanalla parhaiten sopivan vaihtoehdon

Oletuksena ammattilaistilisi profiilissa näkyy yhteystietosi kaikille käyttäjille. Voit halutessasi piilottaa nämä. Perusteltuja syitä yhteystietojen piilottamiselle voisi olla fyysisen sijainnin puute, toimipisteitä/konttoreita on useita, yhden yleisen puhelinnumeron tai sähköpostin antaminen ei ole mahdollista. Piilottaminen tapahtuu näin:

 1. Siirry profiiliisi ja valitse Muokkaa profiilia
 2. Siirry kohtaan Profiilin näyttö ja valitse, mitä tietoja haluat näkyviin

Tarkista samasta paikasta yrityksesi julkiset tiedot kuntoon ja lisää toimintapainikkeen alta mahdolliset, yritykselläsi käytössä olevat lisäpainikkeet. Kohdasta Luokka voit muuttaa tai tarkentaa liiketoimintaluokkaasi.

Miksi en saa luotua edes tavallista Instagram-tiliä?

Tässä yleisiä ongelmia, jotka saattavat tulla vastaan Instagram-tiliä luodessa.

 • yksi sähköpostiosoite voidaan liittää vain yhteen Instagram-käyttäjätiliin kerrallaan
 • Instagramin käyttäjänimet annetaan saapumisjärjestyksessä eikä niitä voi varata
 • valitse sellainen sähköpostiosoite, johon sinulla on pääsy. Jos kirjaudut ulos tai unohdat salasanasi, tili aktivoidaan sähköpostin välityksellä
 • rekisteröityjen tavaramerkkien luokkaukset voivat liittyä yrityksen nimen, logon tai muun tavaramerkillä suojatun materiaalin käyttöön, joka on harhaanjohtavaa tai hämmentää muita yrityksen brändin tai liikesuhteiden suhteen

Liittyen viimeksi mainittuun tavaramerkkisuojaan, Instagramin tavaramerkkisääntöjen mukaan toisen omistamaa tavaramerkkiä on mahdollista käyttää, kunhan käyttäminen tapahtuu tavalla, joka ei liity tuotteeseen tai palveluun johon tavaramerkki on rekisteröity.

Instagram-ammattilaistili on nyt valmiina. Miten yhdistän tämän Facebook-tiliini ja miksi haluaisin tehdä niin?

Voit jakaa julkaisuja, kuvia ja mainoksia Facebookin ja Instagramin kesken. Tämä helpottaa sisällön hallintaa tuntuvasti. Facebook-mainoksia voi näyttää Instagramin puolella, kun tilit on yhdistetty. Voit myös ottaa käyttöön muiden ohjelmistovalmistajien sovelluksia. Instagramin kommentit ja suoraviestit tulevat hallintaasi Facebook-sivun postilaatikon kautta. Huomaa, että Instagramin ammattilaistiliin voi yhdistää vain yhden Facebook-sivun.

Yhdistäminen onnistuu, kun sinulla on

 • Instagram-ammattilaistili
 • Facebook-sivun ylläpitäjän oikeudet

Jos Instagram-tili ei ole ammattilaistili, yhdistämisen yhteydessä sinua pyydetään tekemään tilityypin muuntaminen.

Yhdistäminen Instagram-Facebook välillä tapahtuu näin:

 1. Avaa Facebook-yrityssivusi, johon sinulla on ylläpito-oikeudet
 2. Avaa Asetukset, puhelimella löytyy ratas-symbolista, tietokoneella valikosta kohta Asetukset
 3. Valitse Instagram ja Yhdistä tili
 4. Anna Instagram-tilin käyttäjänimi ja salasana, napauta Kirjaudu sisään

Jos haluat poistaa yhteyden tilien välistä, valitse Katkaise tilin yhdistäminen ja vahvista valinta.

Muiden sovellusten yhdistäminen Instagram-tiliin

Voit yhdistää muiden ohjelmistotuottajien sovelluksia Instagram-tiliisi. Valikko, jossa yhdistettävät sovellukset ovat, löytyy profiilitiedoista: valitse asetukset, tili, jakaminen muihin sovelluksiin.

 

Lopuksi: miksi haluan laajentaa Instagramia sovellusten avulla?

Sovellukset laajentavat mahdollisuuksia ja monipuolistavat sisältöjä. Integraatiot mahdollistavat järjestelmien keskinäisen tiedonvaihdon. Yksinkertaisimmillaan tarve yhdistää sovelluksia Instagramiin tulee ajanhallinnasta. Monien kanavien sisältöjen ylläpito vie aikaa. Sovelluksia yhdistämällä voit tehdä sisältöpäivityksen yhteen kanavaan ja se siirtyy automaattisesti muihin kanaviisi. Aikaa säästyy ja informaatio välittyy. Voit tehdä keskitettyjä postauksia ja muotoilla kanavakohtaiset sisällöt julkaisun jälkeen, esimerkiksi poistaa Facebook-julkaisusta tägit.

Lisätietoja

Yrityssalon digivinkit:

Muualla verkossa

 

 

 

 

Julkaistu 23.11.2020 // Mainostoimisto Kuke

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Digivinkit ovat osa Coastal Bootcamp -hankkeen toimenpiteitä. Tavoitteena on edistää yritysten digitaitoja ja -osaamista.
Lue lisää hankkeesta täältä