Yrityssalolle uusi yrittäjien luottokumppani


Jussi Jokiniemi on aloittanut työt Yrityssalossa. Jussin erityisosaamista on yritysjärjestelyt sekä yritysrahoitus

 

Yrityssalolle uusi yrittäjien luottokumppani

 

Jussi Jokiniemi on tuttu nimi niille salolaisille, jotka ovat olleet tekemisissä yrityskauppojen kanssa. Nyt entinen Suomen Yrityskaupat Oy:n yritysvälittäjä siirtyy Yrityssalon asiantuntijaksi ja työntekijäksi. Uudessa roolissaan hän voi tukea yrittäjiä entistä tehokkaammin ja kehittää sen myötä paikallista elinkeinoelämää.

Kun yrityksen omistussuhde vaihtuu, kutsutaan paikalle ulkopuolinen, joka osaa määrittää yrityksen arvon ja kilpailukyvyn sekä tarjota konsultaatiota tulevista yrityskaupoista.

Jussi Jokiniemelle työ on tuttua. Hän tehnyt pitkän uran pankki- ja vakuutusmaailmassa muun muassa Danske Bankin ja Someron Säästöpankin kirjoilla. Viimeiset noin kymmenen vuotta hän on toiminut muun muassa Suomen Yrityskauppojen yritysvälittäjänä ja ollut kumppanina monissa Yrityssalonkin koordinoimissa hankkeissa.

Kaltaisista tehtävistä on lyhyt matka Yrityssalon asiantuntijaksi – rooliin, jossa Jokiniemi nyt aloittaa.

“Olemme pitkään tehneet yhteistyötä Yrityssalon Jukka Heinosen kanssa. Tunnemme toistemme työtehtävät ja roolit puolin ja toisin, joten tämä on pehmeä lasku”, Jokiniemi sanoo.

Laajan kokemuksensa vuoksi Jokiniemi tuo mukanaan paitsi osaamisensa, myös laajat asiakasverkostot.

“Onhan asiakkaita eri sektoreilta kertynyt. Ja kun ei ole vielä lähtenyt palavereista ovet paukkuen, ovat tutut henkilöt yhä käytettävissä”, hän naurahtaa.

Apua yrittäjille entistä tehokkaammin

Jokiniemi kertoo aina pitäneensä yrittäjien kanssa työskentelystä. Yrityssalon työtehtävien lisäksi hän toimii yrittäjäomistajana autovuokraamo Scandia Rent Salossa, joten kosketuspinta yrittäjyyteen tulee säilymään.

Kokemus yrittäjyydestä on lisännyt luottamusta muidenkin yrittäjien silmissä. Se tulee tarpeeseen Yrityssalon tehtävissä.

“Tulen tarjoamaan Yrityssalossa maksutonta yritysneuvontaa sekä yritysrahoitukseen että yritysjärjestelyihin liittyen. Yrittäminen on useille yrittäjille tunnelaji, eikä yrityksen tietoja haluta avata kenelle tahansa. Silloin on eduksi, jos neuvontaa tarjoavalla itselläänkin on kokemusta yrittäjyydestä. Se tuo tehtävään uskottavuutta”, hän kokee.

Uudessa tehtävässä Jokiniemi kokee pystyvänsä tarjoamaan apua yrittäjille entistä tehokkaammin. Tosin julkiseen rahoitukseen liittyen Jussi on vasta perehtymässä uuden ohjelmakauden rahoitusmahdollisuuksiin.

“Aikaisemmin piti miettiä, miten laskutan ja miten saan neuvottelusta taloudellisesti kannattavan. Nyt on mahdollista mennä pidemmälle, sillä Yrityssalo toimii palveluntarjoajana. Kun esimerkiksi keskustelen yrittäjän kanssa, ei neuvottelua tarvitse lopettaa ainakaan laskutusteknisistä syistä.”

Omistajanvaihdoksissa riittää kehitettävää

Vaikka yritysjärjestelyjä koskeva neuvonta on Jokiniemelle tuttua, ei hän siihen ole kuitenkaan leipiintynyt. Päinvastoin, Salon seudulla riittää kehitettävää.

“Yrityskaupassa piilee mahdollisuuksia, joita Salossa tai laajemminkaan Suomessa ei ole vielä osattu hyödyntää. Usein unohdetaan, että aloittava yrittäjä voi lähteä omistajanvaihdoksen avulla liikkeelle helpommin kuin aloittamalla itse alusta.”

Toisaalta omistajanvaihdokset tuovat elinkeinoelämään jatkumoa. Siksi yrityskaupat ovat tärkeitä yhteiskunnan kannalta laajemminkin.

“Kaupungin elinvoimalle on tärkeää, että lopettamista harkitseville yrityksille löytyy jatkaja. Ja toisaalta olemassa olevien yritysten laajentuminen yrityskauppojen kautta on syytä muistaa ja aina tarkistaa. Nyt Yrityssalolla pyrin vaikuttamaan siihen, että Salon alueella se toteutuisi sujuvasti.”

 

Keväällä mukana uudessa projektissa

Keväällä 2024 käynnistyy uusi ESR-projekti Osaamisraketti, jota toteutetaan yhteistyössä Turku AMK:n kanssa. Kun projekti saadaan käyntiin myöhemmin, Jussi työskentelee siinä asiantuntijaroolissa. Tiedotamme projektista myöhemmin.

 

Ota yhteyttä Jussiin: jussi.jokiniemi@yrityssalo.fi | p. 050 330 7761
Verkostoidu  tästä  Jussin kanssa Linkedissä.

Julkaistu 03/2024