Tuore kumppani Natura Viva tuo säpinää Matildanjärvelle!

Teijon kansallispuiston ja Metsähallituksen tuore kumppani Natura Viva tuo säpinää Matildanjärvelle!

Natura Viva tuo luontokokemuksia Teijon kansallispuistoon ja Matildanjärvelle

Natura Viva on tarjonnut luontoaktiviteettejä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2007. Nyt kokenut perheyritys laajentaa toimintaansa Teijon kansallispuistoon ja Matildanjärvelle. Natura Vivan toimitusjohtaja Ilkka Lariola kertoo, että yrityksen perustana ovat hänen omat voimakkaat luontokokemuksensa. Niitä hän haluaa tarjota muillekin.

Vahvaa osaamista luontopalveluiden tuottamisessa

Natura Viva tuo ensi kesänä Teijolle monipuolisia luontoaktiviteettejä. Tarjolla on kajakkivuokrausta, pyöräilyä, kansallispuistoneuvontaa sekä sauna- ja majoituspalveluja. ”Vuokraamme Matildanjärvellä kajakkeja, suppilautoja ja soutuveneitä. Järjestämme myös opastettuja polkupyöräretkiä Teijon maastossa. Näistä palveluista meillä on vahvaa osaamista”, kertoo Natura Vivan toimitusjohtaja Ilkka Lariola.

Lariola vastaa Naturan Vivan toiminnan kokonaisuudesta. Yrityksen muiden työntekijöiden vastuulla on operatiiviinen toiminta, myynti ja asiakaspalvelu. Sesonkiaikana touko-syyskuussa yritys työllistää lisäksi noin kolmekymmentä kausityöntekijää, jotka toimivat erä- ja luonto-oppaina ja aktiviteettiohjaajina.

Poikkeustila ja liikkumisen rajoitukset ovat viivästyttäneet Natura Vivan rekrytointia tänä keväänä. Toiminnan aloitus Teijolla siirtynee suunnitellulta toukokuulta kesälle. Lariola näkee tilanteen kuitenkin mahdollisuutena: ”Tämä on haastava vuosi luontomatkailulle, mutta Natura Vivan toiminta perustuu pitkäjänteisyydelle. Nyt voimme valmistautua kunnolla tulevaan. Luotamme siihen, että tilanne kääntyy positiiviseen suuntaan”, Lariola toteaa

Luontokokemusten tarjoaminen ihmisille tärkeää

Natura Vivalla luotetaan myös asiakkaisiin, niihin, jotka kaipaavat luonnon äärelle. ”Luontokokemusten tarjoaminen ihmisille on tärkeää. Se on yrityksemme ydinajatus”, Lariola sanoo.

Voimakkaat luontokokemukset ovat Lariolalle läheisiä. Nuorena hän liikkui paljon luonnossa ja kävi kanoottivaelluksilla isänsä kanssa Lapissa. Metsänhoitajaksi valmistavat opinnot antoivat lopulta kipinän luontopalveluyrityksen perustamiselle vuonna 2007. ”Silloin tällaisia palveluita ei Suomessa vielä ollut paljon tarjolla”, hän muistelee.

Nyt tilanne on toinen. Luontopalvelutoiminta on ollut Suomessa vahvasti esillä viime aikoina. Lariola kertoo, että esimerkiksi Teijon alueella vierailee vuodessa yli 100 000 kävijää. Myös tämänhetkinen poikkeustila on saanut ihmiset innostumaan luonnosta. Se on Natura Vivalle mahdollisuus: ”Voimme tarjota luontopalveluita niille, jotka ovat kiinnostuneita luonnosta, mutta joilla ei ole siellä liikkumisesta välttämättä niin paljon kokemusta”, Lariola huomauttaa.

Teijoa Lariola kehuu oivaksi luontomatkailukohteeksi, sillä se on kuin läpileikkaus Suomen luonnosta. ”Täällä vesistöt ja merielementti yhdistyvät puistoihin. Matkailun vetovoimaisuutta lisäävät ruukkikyläympäristö ja hyvä sijainti Turun ja Helsingin välissä”, hän kiittelee.

Elinvoimaisuutta yhteistyöstä

Tällä hetkellä Natura Vivalla odotetaan, että palvelut voidaan avata yleisölle. ?Toiveena on, että toiminta saadaan käyntiin kesän alussa. ”Teemme suunnitelmia pitkällä tähtäimellä. Niiden pohjana on viiden vuoden sopimus metsähallituksen kanssa sekä yhteistyö alueen muiden yrittäjien kanssa. Teemme yhteistyötä myös useamman ulkomaisen matkanjärjestäjän kanssa”, Lariola kertoo.

Koska Natura Viva tarjoaa palveluitaan kausiluontoisesti, on menestys kiinni yhteistyökumppaneista. ”Yrityksemme on pieni toimija. R?ajatut palvelut vaativat yhteistyötä. Silloin on koko seudun sitouduttuva, jos alueen elinvoimaisuutta halutaan kehittää. ?Natura Vivalla haluamme tehdä Salon ja Teijon alueesta entistä houkuttelevamman ja viihtyisämmän”, hän toteaa.

Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola toivottaa Natura Vivan ilolla tervetulleeksi Salon seudulle. ”Heidän ansiosta Teijon kansallispuiston aktiviteettitarjonta kasvaa merkittävästi myös puiston eteläpäässä Matildanjärvellä. Tämä mahdollistaa entistä vahvemman yhteistyön esimerkiksi Espoon ja Nuuksion kansallispuiston kanssa, jossa Natura Viva on entuudestaan merkittävä toimija”, Pirvola kiittelee.

Tutustu Natura Vivan kesän tarjontaan https://www.naturaviva.fi/fi/teijonkansallispuisto

Julkaistu: 4.5.2020 16:05