Sänkyvalmistaja Matri vahvistaa liiketoimintaansa – uudenlainen majoitus Mathildedaliin

 


Matrin yrittäjät Elli Lehnhoff (vas.) ja Anja Lehtonen muuttavat Mathildedalin kylän vanhan talon sänkyjen esittely- ja testaustilaksi.

 

Sänkyvalmistaja Matri vahvistaa liiketoimintaansa – uudenlainen majoituspalvelu tulossa Mathildedaliin

 

Design-sänkyjä valmistava Matri on alansa kokenut toimija Suomessa ja maailmalla. Ensi kesänä yritys laajentaa majoitusalalle, kun se avaa Mathildedaliin ainutlaatuisen majatalon. Siellä Matrin sänkyihin voi tutustua myös niissä nukkuen.

Mathildedalin kylästä löytyy Terho-ravintolan vierestä punainen puutalo. Sisältä kantautuu remontin ääniä. Ovella vastassa ovat huonekaluvalmistaja Matrin yrittäjät Anja Lehtonen ja Elli Lehnhoff. He ovat tulleet katsomaan tilaa, joka toimii yrityksen uuden liiketoimintakonseptin kotina.

“Olemme jo pitkään miettineet, miten voisimme antaa asiakkaidemme kunnolla testata tuotteitamme. Mathildedalin kylästä löysimme keskeiseltä paikalta vanhan puutalon, jossa se on mahdollista. Täällä käynnistämme Matri-majoituskonseptimme”, Lehnhoff kertoo.

Kyseessä on epätavallinen esittelytila. Talossa voi nimittäin testata yrityksen sänkyjä myös niissä nukkuen. Uusi konsepti on vielä aluillaan, mutta suunnitelmissa on tarjota majoitusta jo ensi kesänä.

“Olemme aina rakastaneet vanhoja tunnelmallisia rakennuksia. On mieletöntä, että löysimme tarpeisiimme sopivan keskellä kauneinta Mathildedalin kylää. Talo on nähnyt paljon tarinoita, ja nyt haluamme nostaa sen uuteen kukoistukseen”, sanoo Anja Lehtonen, Lehnhoffin äiti.

Lehtonen ja Lehnhoff kertovat, että 1840-luvulla rakennetussa hirsitalossa on ollut aikanaan asunnot kahdeksalle perheelle. Vedet ovat tulleet kiinteistöön vasta 20 vuotta sitten. Kyseessä on iso investointi. Mutta niin on usein sänky Matrin asiakkaillekin.

“Se on mielestämme kodin tärkein huonekalu ja pitkäikäinen investointi. Ja vaikka sopiva sänky löytyisikin, voi se kotona osoittautua vääräksi. Testaamalla sänky löytää omistajansa helpommin, mistä myös ympäristö kiittää”, Lehnhoff sanoo.

 

Elli Lehnhoff esittelee talon seiniä. Parhaillaan saneerattavat tilat on tarkoitus avata asiakkaille ensi kesänä.

Kokonaisvaltaisia sänkyratkaisuja, ympäristöä vaalien

Ympäristöystävällisyys on ollut tärkeä arvo yritykselle jo perustamista lähtien. Kun Martti ja Anja Lehtonen aloittivat huonekalujen valmistuksen Perniössä vuonna 1985, oli yrityksen tarkoituksena jo silloin valmistaa laadukkaita huonekaluja ekologisia arvoja ja skandinaavista designia vaalien. Vaikka yrityksen arvopohja ei ole muuttunut, on huomio sittemmin kohdistunut sänkymarkkinoihin.

“Suunnittelemme ja valmistamme laatusänkyjä. Suurin markkinamme on Saksassa, jossa meillä on oma erillinen yhtiö. Matrin tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pääosin Virossa omassa modernissa tehtaassamme. Helsingin Ullanlinnasta löytyy kivijalkamyymälämme, Lehtonen sanoo.

Tytär Elli on nähnyt yrityksen nousun läheltä. Hän on kasvanut huonekalumuotoilijaksi seuraamalla pienenä vanhempiensa työtä Matrin tuotantotiloissa. Vaihto-opiskelijana Saksassa hän tutustui puolisoonsa Andreas Lehnhoffiin. Kun he saivat myöhemmin Ellin vanhemmilta pyynnön suunnitella yritykselle “täydellisen sängyn”, sai yritys uuden suunnan.

“Pyynnön myötä aloimme valmistaa Matri-sänkyjä, kun veljeni Kalle hyppäsi mukaan kyytiin ja perustimme sänkytehtaan Viron Pärnuun. Sisustamme myös makuuhuoneita sänkyjen ympärille. Konseptiimme kuuluu sängyn rungon lisäksi esimerkiksi sängynpäädyt, helmalakanat, päiväpeitteet, vuodevaatteet, yöpöydät ja penkit. Kokonaisvaltaisuus on osa konseptiamme”, Lehnhoff sanoo.

 

Terho-ravintolan vieressä sijaitseva hirsitalo on rakennettu 1840-luvulla. Se on aikaan tarjonnut asunnot kahdeksalle perheelle.

Paljon liiketoiminta- ja yhteistyömahdollisuuksia

Nyt uusi majoituskonsepti pitää yrityksen kiireisenä. Omana yhtiönään Matri Hospitality Oy tarjoaa sänkyjen esittely- ja testaustilan lisäksi muitakin mahdollisuuksia.

“Täällä voivat majoittua myös ystäväporukat ja perheet. Talossa voi viettää sukujuhlia tai sitä voi käyttää kurssikeskuksena. Toivomme siitä tilaa, jossa ei vain nukuta, vaan jossa voi viettää aikaa keskellä kauneinta maalaisympäristöä”, Lehtonen kaavailee.

Samalla kun taloa saneerataan tarpeisiin sopivaksi, suunnittelevat yrittäjät yhteistyömahdollisuuksia paikallisten yrittäjien kanssa. Suunnitteilla on myös varauskalenteri.

“Vierailijoiden ei myöskään välttämättä tarvitse olla kiinnostuneita Matrin tuotteista, muutenkin saa tulla. Olemme saaneen jo paljon apua lähialueelta, erityisesti rakennustöihin. Ennen avaamista pitää tietenkin vielä löytää sopiva henkilökunta hoitamaan majatalon toimintaa. Mutta Salosta löydämme varmasti kaiken avun. Tämä on aina ollut meille läheinen paikka, joten olemme tyytyväisiä, kun löysimme uudelle liiketoiminnalle sopivan tilan juuri Mathildedalista”, Lehnhoff iloitsee.