Salon matkailukesä odottaa starttia! Kesällä tarjolla paljon uutta!

Salon matkailukentän uudet yrittäjät esittäytyvät

Salossa aloittaa toimintansa tänä keväänä ja kesänä uusia matkailualan yrittäjiä, joista osa on entuudestaan jo vanhoja alan ´konkareita´. Sen myötä monet tutut matkailukohteet saavat uuden ilmeen ja palvelutarjonta monipuolistuu. Poikkeustila on siirtänyt aikatauluja matkailutoiminnan käynnistämiselle, mutta Salossa alan yrittäjät katsovat jo pitkäjänteisesti tulevaan.

Vauhtia ja luontomatkailupalveluja Teijon kansallispuistossa ja lähialueella

Natura Viva tuo luontoaktiviteettipalveluja Teijon kansallispuiston alueelle ja Matildanjärven rannalle. Kokenut perheyritys tarjoaa muun muassa kajakkivuokrausta, kansallispuistossa luontoneuvontaa sekä majoituspalveluja. ”Haluamme tarjota ihmisille luontokokemuksia turvallisessa ympäristössä. Se on toimintamme ydin”, kertoo toimitusjohtaja Ilkka Lariola.

Toinen Teijon ruukkikylissä aloittava yritys on Meri-Teijo Bike Park. Jani Salmisen ja Valtteri Vainion perustama pyöräilykohde tuo maasto- ja alamäkipyöräilyn Teijon hiihtokeskuksen rinteille ja metsäpoluille. Yrittäjien mukaan Salossa on jo pitkään kaivattu kohdetta ”hissipyöräilylle”: ”Vastaamme kysyntään tarjoamalla reittejä eri tasoisille. Vuokraamme myös huipputason pyöriä ja varusteita ja tulemme järjestämään kilpailuja”, Salminen kertoo.

Bike Parkissa on avajaiset 30.5.2020. Natura Vivan on tarkoitus avata kesäkuun alussa. ”Asiakkailta tulee kyselyjä koko ajan, että joko saa tulla koittamaan. Ihmiset ovat selvästi innoissaan Teijon luontopalveluista?”, Salminen sanoo.

Lue lisää
https://www.naturaviva.fi/fi/teijonkansallispuisto
https://meriteijobikepark.com/

”Halikon alue uuteen kukoistukseen”

Halikon alueella panostetaan näkyvästi ravintola-, elämys- ja matkailupalveluihin. Tiiviin yrityskolmikon muodostavat Wiurilan kartano, Halikon Rikalanmäki ja Design Hill.

Wiurilan kartanon uusi ravintolayrittäjä, Salon Seurahuoneellakin toimiva Kalle Hämäläinen kumppaneineen avaa kesäkuussa Wiurilan kartanoravintolan. ”Tarjoamme kokous- ja juhlatiloja hulppeissa puitteissa sekä kaupungin parhaan kesäravintolan ja aurinkoisimman kesäterassin. Kasvun mahdollistavat uudet isot keittiötilat”, kertoo Hämäläinen. ”Majoituspalveluja markkinoimme niin liike- kuin hupimatkailijoille. Wiurilan kartano on yksi Varsinais-Suomen matkailukohteiden helmistä, jonka miljöön haluamme täyttää asiakkailla. Tervetuloa kaikki golfarit kierroksen jälkeen huikopalalle. Yhteistyö Halikon muiden toimijoiden kanssa on tässä avuksi”, Hämäläinen sanoo.

Halikon Rikalanmäellä uudet yrittäjät Eija ja Mikko Halkilahti vuokraavat ainutlaatuisia juhla- ja kokoustiloja. Tiloissa toimii myös Teatteri Provinssi. ”Jatkamme Rikalanmäellä Haukkalan juhlatilan menestyksekästä toimintaa. Tunnelmallinen avotuliravintola Rikalan Krouvi tulee olemaan auki arkisin ja viikonloppuisin ja tarjolla on kaikkea lounaasta à la carteen”, Halkilahti kertoo. Kesällä on avoinna myös viihtyisä kesäterassi historiallisen museopolun juurella. Rikalanmäki herätetään henkiin, luvassa on konsertteja, teatteriesityksiä ja suuria makuelämyksiä. ”Toimintaa perustaessa kuulimme, että ihmiset toivovat takaisin tunnetuksi tulleita Rikalanmäen joulumyyjäisiä. Toiveeseen vastataan, ja tapahtumaan voi jo hakea myyntipaikkaa”, Halkilahti sanoo.

Design Hill tervehtii matkailijoita uudella ilmeellä. Keittiö on uusittu ja WC-tiloja on lisätty. Terassi on laajennettu ympärivuotiseen käyttöön sopivaksi ja siinä on mahdollista järjestää kokouksia tai pienimuotoisia juhlia. ”Pyrimme avaamaan myymälämme yleisölle toukokuussa ja kahvilan ennen juhannusta”, kertoo yrittäjä Anu Pelander. ”Laajennuksen myötä voimme kahvilapalveluiden lisäksi tarjota kokoustiloja jopa 50 hengen ryhmille. Jatkossa tulemme myös lisäämään lähiruokatuotteita sekä järjestämään tapahtumia niiden ympärille”, Pelander kaavailee.

Halikon yrittäjät korostavat yhteistyön tärkeyttä. ”Yhteistyöstä syntyy vetävä toimintasuhde Halikon seudulle. Pian on tarjolla kauppaa, kulttuuria ja historiaa”, Pelander iloitsee. Rikalanmäellä ollaan samaa mieltä: ”Tarkoituksena on nostaa Halikon alue uuteen kukoistukseen”, Halkilahti sanoo

Lue lisää
https://rikalanmaki.fi/
https://www.wiurilankartano.fi/ HUOM! Ravintolan www-sivut vielä työn alla
https://designhill.fi/

Pitkäjänteistä palvelua historiallisella taukopaikalla

Helsingintien kupeessa sijaitseva kuuluisa Lahnajärven taukopaikka on kunnostettu talven ja kevään aikana uuteen uskoon. ”Tiloja on remontoitu ja ranta on tasoitettu”, kertoo uusi omistaja Pekka Lounio. ”Peruskorjaukseen kuuluu nykyaikaistettu talotekniikka ja uudet keittiölaitteet. Ravintolasalit ja kokoustilat on uusittu ja hirsihuvila on saneerattu ja muutettu tilaussauna- ja kokouskäyttöön.” Uusissa tiloissa tulee toimimaan kahvila-ravintola, tilapuoti ja kokoustilat.

Lahnajärven taukopaikalla on kolme kohderyhmää: ”Autoilijat ja huviajelijat, paikalliset asukkaat ja mökkiläiset sekä Lahnajärvelle varta vasten saapuvat matkailijat”, Lounio sanoo. Hän tunnistaa Lahnajärven taukopaikalla hyvät elinmahdollisuudet: ”Teemme suunnitelmia vuosiksi eteenpäin. Panostamme kestävään tulevaisuuteen, emmekä hae pikavoittoja. Esimerkiksi tilapuotiin olemme valinneet tuottajat lähiseudulta.” Lahnajärven taukopaikallakin yhteistyö alueen muiden yrittäjien kanssa kuuluu toimintaan. ”No sehän on itsestäänselvyys”, Lounio toteaa.
Lahnajärven taukopaikka avautuu 1.6.2020 klo 6:00

Lue lisää
www.visitlahnajarvi.fi

Julkaistu: 4.5.2020 16:20