Osaamisraketti-valmennuksesta uusia välineitä yrittämiseen

 

Laura Laakson KSBM Management Oy -yritys on osallistumassa syksyllä Osaamisraketti-valmennukseen. Sieltä hän odottaa löytävän uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Osaamisraketti-valmennuksesta uusia välineitä yrittämiseen

 

Maailma muuttuu nyt nopeasti, ja yrittäjän voi olla vaikea pysyä mukana. Syksyllä alkava Osaamisraketti -valmennusohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden vahvistaa liiketoimintaosaamistaan ja päivittää kuvaa toimialojensa vaatimuksista.

Tekoäly, teknologian ja datan hyödyntäminen, muuttuvat asiakastarpeet, markkinoinnin vaatimukset…

Siinä liike-elämää viime vuosina muuttaneita tekijöitä. Vaikka uudet teknologiat ja toimintatavat tarjoavat yrittäjille työkaluja liiketoiminnan tueksi, on monilla vaikea pysyä mukana vauhdissa. Uuden omaksuminen vaatii jatkuvaa kehittymistä ja valmiutta vastata muutoksiin.

Kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelu KSBM Management Oy:n Laura Laakso tunnistaa muutokset tilitoimiston arjessa. Hän on esimerkiksi joutunut sopeutumaan uuden teknologian tuloon ja asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin.

“En sanoisi, että maailmantilanne olisi hankaloittanut merkittävästi toimintaamme. Mutta taloushallinto- ja tilitoimistoalalla muutos on aina vakio.

Perinteisestä tilastoinnista on siirrytty reaaliaikaiseen toimintaan, ja tekoälyn vaikutukset alkavat näkyä ajankäytön tehostumisena. Nyt työ on enemmän asiakkaan konsultointia, tukemista ja auttamista”, hän sanoo.

Valmennusohjelmasta opit liiketoiminnan pönkittämiseksi

Laakso on varautunut alan muutoksiin, mutta silti hän haluaa vielä vahvistaa osaamistaan. Siihen tarjoaa ratkaisuja ensi syksynä alkava Osaamisraketti-valmennus, johon KSBM Management on osallistumassa.

Valmennus järjestetään yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun ja Yrityssalon kanssa, ja se on osallistujille maksuton. Valmennus on suunnattu paikallisille pk-yrittäjille ja yritysten työntekijöille, jotka haluavat päivittää osaamistaan ja kehittää yritystoimintaansa.

Ohjelmaan kuuluu Boot camp -tapahtumia ja sparrausta muiden yrittäjien kanssa. Niiden avulla yritykset voivat kehittää markkinointiaan, löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja valmistautua tulevaisuuden haasteisiin, kuten omistajanvaihdoksiin.

Laakso odottaa innolla valmennuksen tarjoamia mahdollisuuksia. Hän näkee, että valmennus tarjoaa tilaisuuden löytää vaihtoehtoisia tapoja kehittyä murroksellisessa ajassa ja vastata muutosten synnyttämiin vaatimuksiin.

“Erityisesti odotan sparrausta muiden yrittäjien kanssa. Siitä syntyvien uusien näkökulmien kautta voimme kehittää omaa toimintaamme.”

 

Laakso kokee, että valmennuksesta saatavat markkinoinnin vinkit voivat tuoda yritykselle lisää nuoria asiakkaita.

Halu säilyä paikallisena, mutta kasvavana yrityksenä

Laakso on toiminut tilitoimistoyrittäjänä 23 vuotta. Hän perusti KSBM Management -yrityksen vuonna 2002 ja osti vuonna 2019 liiketoiminnan pitkäikäiseltä Salon Leinotilit Oy:lta. Yrityskaupat ovat Laaksolle luonteva osa liiketoiminnan kehittämistä.

“Omistajanvaihdokset ovat tärkeitä paikalliselle liike-elämälle, ja Osaamisraketti-valmennuksesta yritykset voivat saada niistä lisää tietoa. Tiedän kokemuksesta, että se voi olla pitkä ja haastava prosessi, joten siihen kannattaa valmistautua huolella”, Laakso kertoo.

KSBM Managementillakin on kasvunhaluja, mutta toistaiseksi siihen ei vastata yrityskaupoilla. Pikemminkin valmennukselta odotetaan välineitä yrityksen kehittämiseen ja liikevaihdon kasvattamiseen.

“Kasvusta huolimatta haluamme säilyä paikallisena toimijana ja tarjota asiakkaillemme henkilökohtaista palvelua. Voimme kehittyä myös parantamalla markkinointia, mutta siinä olemme alkutaipaleella. Valmennukselta odotan apua sosiaalisen median markkinoinnin tehostamiseen, jotta voisimme tavoittaa yhä nuorempia asiakkaita.”

Osaamisraketti-valmennus – “laukaisualusta yritysten kehistytoimille”

Osaamisraketti -valmennus järjestetään 2.9.2024–13.5.2025. Yrityssalon ja Turun ammattikorkeakoulun yhteishanke on suunnattu Varsinais-Suomen alueen pk-yrittäjille ja heidän työntekijöilleen, jotka haluavat kehittää itseään ja mahdollisuuksiaan yrityksessään ja työelämässä.

Kohteena ovat myös muutosvaiheessa olevat työnantajat ja työntekijät, kuten omistajanvaihdoksista kiinnostuneet.

“Valmennus toimii laukaisualustana yrityksen kehitystoimille. Osallistujat voivat edistää sitä ottaen vinkkejä toinen toisiltaan osallistumalla esimerkiksi verkkotreeneihin”, kertoo valmennusta koordinoiva Yrityssalon Jussi Jokiniemi.

Valmennus toteutetaan Turun AMK:n ja Yrityssalon tiloissa sekä verkossa. Jokiniemen mukaan se on on herättänyt kiinnostusta Turussa, ja siksi hän toivoo lisää yrityksiä mukana Salostakin.

“Tätä voi suositella myös omistajanvaihdoksista harkitseville. Ostoaikeissa olevilla on nyt erityisen hyvä tilaisuus kehittää liiketoimintaansa.”

Lisätietoa Osaamisraketti-valmennuksesta

Julkaistu 04/2024

 

_________________________________________________________________________

Lyhyesti Osaamisraketti ESR-hankkeesta

Hankkeen päätavoitteena  on tarjota kohderyhmälle – sekä yrittäjille ja johdolle että yritysten avainhenkilöille  –  jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia luomalla kiinnostavia valmennuskokonaisuuksia ja muita kohtaamisia, joiden avulla kohderyhmällä on mahdollisuus itse kehittyä ja samalla kehittää yritystoimintaa ja menestysmahdollisuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä.  Tätä hanketta toteutetaan yhteistyössä Turku AMK:n kanssa.

Lue lisää täältä (yrityssalo.fi)  tai  täältä  (Turku AMK).