“Matkailun uusi Salo löytyy mereltä” – M/S Sabrina tarjoaa saaristoristeilyjä pienryhmille

 


M/S Sabrinan kyytiin mahtuu 12 matkustajaa. Veneen syväys on 1,5 metriä, joten sillä voi noutaa vaikka juhlaporukan mökin laiturista.

 

“Matkailun uusi Salo löytyy mereltä” – M/S Sabrina tarjoaa saaristoristeilyjä pienryhmille

 

Salon matkailukentällä merellisyyden merkitys kasvaa, kun tänä kesänä M/S Sabrina aloittaa saaristoristeilyt Särkisalon ja Kemiönsaaren vesillä. Yrittäjät Marjaana Ollanketo sekä Ville ja Katja Söderman haluavat esitellä Salon kirkkaita vesiä niin paikallisille kuin kauempaakin  tuleville.

Salon rannikkoalueiden merelliset kohteet tulevat tänä vuonna yhä lähemmäs matkailijoita. Talvella Ferentes Maritime kertoi käynnistävänsä kesäkuussa risteilytoiminnan kahdella aluksella Salon keskustan, Vuohensaaren ja Mathildedalin ruukkikylän välillä. Samoihin aikoihin laineille pääsee pienemmälläkin porukalla, sillä M/S Sabrina alkaa risteilemään Särkisalon ja Kemiönsaaren ympäristössä. M/S Sabrinan kyydissä tärkeää ei ole määränpää, vaan seura, ruoka ja merellinen tunnelma.

“Tarjoamme matkoja koko Särkisalon alueella niin paikallisille kuin kauempaakin tuleville. Veneeseen mahtuu 12 matkustajaa. Matkalla voi nauttia kesämenun mukaisia annoksia ja ihailla Salon kirkkaita vesiä ja upeita saaristomaisemia”, kertoo risteilypalvelun myyntiä hoitava yrittäjä Marjaana Ollanketo.

 

M/S Sabrinan yrittäjät Marjaana Ollanketo (oik.) sekä Ville ja Katja Söderman kutsuvat toukokuusta lähtien nauttimaan merellisestä Salosta.

 

Kolmikko näkee, että Särkisalon vesillä pieni vene on eduksi, sillä sillä voi joustavasti liikkua saarelta toiselle.

“Tarjoamme risteilyjä kokonaispalveluna. Se sisältää miehistöpalvelun, tarjoilut ja matkan, jota voidaan muuttaa matkan varrellakin. Veneen syväys  on 1,5 metriä, joten voimme vaikka noutaa juhlaporukan mökin laiturista ja risteillä iltaa kohti johonkin saariston satamista”, Ville Söderman sanoo.

Merielämyksiä vesillä, yhteistyökuvioita maissa

M/S Sabrina tarjoaa yksilöityjä merielämyksiä kaikille, joille kelpaa tasainen kyyti. Yksi kohderyhmänsä ovat yritykset.

“Yritykset voivat järjestää veneessä vaikka virkistyspäiviä, käydä luottamuksellisia palavereja tai tehdä kauppoja. Mutta palvelu sopii kaikille, jotka vaan osaavat nauttia merellisestä Salosta. Kyseessä on hidaskulkuinen vene, joka kulkee kuuden solmun rauhallista matkavauhtia”, Ollanketo luonnehtii.

Rauhallinen matkavauhti on omiaan virittämään myös yhteistyötä. Ollanketo kertoo keskustelleensa jo Salon alueen matkailutoimijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa.

“Olemme esimerkiksi ideoineet risteilyjä Särkisalon satamakahviloihin. Asiakkaille voisi sesonkien mukaan tarjota myös matkoja vaikka musiikkitapahtumiin, kuten Taalintehtaalla heinäkuun alussa järjestettävälle Baltic Jazz -festivaalille.”

 


Risteilyjä kesästä pitkälle syksyyn

M/S Sabrinan miehistöllä on pitkä tausta veneilystä. Viime kesänä Marjaana ja Ville saivat idean laajentaa rakkaat veneilyharrastukset liiketoiminnaksi. Sabrina-vene oli osunut Villen silmään jo vuonna 2017.

“Viime kesänä tuli vihdoin tilaisuus sen hankkimiselle. Vene on tukeva ja erittäin merikelpoinen. Tilava yläohjaamo ulottuu takakannen yli, jolloin veneen takakansikin on katettu. Isompia muutostöitä ei tarvita, toki turvallisuusvarusteet päivitetään tähän päivään”, Ville sanoo.

M/S Sabrina on tarkoitus laskea vesille toukokuussa. Siitä matkoja tarjotaan useampana iltana viikossa pitkälle syksyyn. Se, että Salon matkailukentälle on samaan aikaan tullut toinenkin risteilypalvelu, ei yrittäjiä haittaa.

“Matkailun uusi Salo löytyy mereltä! Koska Ferentes Maritime ja me risteilemme eri vesillä, eivät toimintamme sulje toisiaan pois. Pikemminkin tulemme vain täydentämään toisiamme”, Ollanketo kiittelee.

Samaten Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola näkee tilanteen eduksi Salon matkailulle.

“Salon merellinen matkailu ottaa aikamoisen harppauksen tulevana kesänä, kun kaksi risteilyjä tarjoavaa yritystä aloittaa liikennöinnin. Nyt vihdoin matkailijat pääsevät turvallisesti merelle ilman omaa venettä! Merituulen henkäisy kutsuu niin salolaisia kuin matkailijoita kesällä meren äärelle viettämään vapaa-aikaa ja nauttimaan kesästä.”Kesäkuun alkuun on vain kaksi kuukautta toteavat Katja ja Ville Söderman sekä Marjaana Ollanketo tyytyväisinä horisonttiin tähyillen.

 

Tutustu m/s Sabrinan saaristoristeilypalveluihin  www.krailantila.fi/tilausristeilyt/
Ota yhteyttä sabrina@krailantila.fi