Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke 2022-2024 (KOHA)

Hankkeen päätavoitteena on lisätä ruokasektorin yritysten kasvupotentiaalia ja kehittymismahdollisuuksia. Kasvua edistetään uusien verkostojen ja kumppanuuksien, aktiivisen vuoropuhelun sekä tiedonvaihdon ja -välityksen avulla.

Hankkeen toimenpiteet on jaettu kolmeen työpakettiin:
– Työpaketti 1 Yritysten kehittymisen ja kasvun tukeminen
– Työpaketti 2 Ruokaketju näkyväksi
– Työpaketti 3 Yhteistyö eri toimijoiden kanssa


Tärkeänä osatavoitteena on kehittää Varsinais-Suomen ruokasektorin toimintaa yhä kestävämmäksi huomioiden kestävyyden eri ulottuvuudet (sosiaalinen, ekologinen, taloudellinen, terveellinen ja kulttuurinen).

Hankkeen pääkohderyhmänä ja hyödyn saajina ovat varsinaissuomalaiset ruokasektorin yritykset mukaan lukien arvoverkon muut toimijat.

Hankkeen koordinaattori on (Turun yliopiston Brahea-keskus) Pyhäjärvi-instituutti. Osatoteuttajina toimivat Turunmaalla Paraisten kaupunki, Vakka-Suomessa Ukipolis, Salossa Yrityssalo sekä Loimaan seudulla Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä LSKKY (Novida ammattiopisto ja lukio).

Hankkeen toimenpiteet sekä palvelut (esim. tapahtumat, opintomatkat, infotilaisuudet) ovat yrityksille maksuttomia.

Ajankohtaista

LÄHIRUOKAKARTTA 2024

Salo on Suomen suurin maatalouskaupunki ja meillä kasvatetaan mittava määrä koko suomen ruokatuotannosta. Meillä kasvatettua ruokaa voi ostaa myös suoraan tiloilta. Yrityssalo kokosi Salon alueen suoramyyntitilat ja lähiruokapuodin yhteen karttaan, josta voi helposti nähdä missä kaikkialla lähiruokaa on myynnissä. 

Salon seudun lähiruokakartta (PDF)

Artikkeleita

Henna Kyyrä kehittää elintarvikealaa Salossa

 

Hankkeen toteutusaika: 01.09.2022 – 31.03.2024
Yhteystiedot: Projektipäällikkö Henna Kyyrä | henna.kyyra@yrityssalo.fi | puh. 050 323 7754

Verkostoidu kanssani Linked In

Rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020 (siirtymäkausi 2021 – 2022)