Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille 2023-2025 (LaaMa)

Hankkeen lähtökohtana on tukea paikallisten elintarvikealan yritysten kasvua laajemmille kansallisille ja kansainvälisille markkinoille sekä oikeille B2B-markkinapaikoille.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.27.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Hankkeen lähtökohtana on tukea paikallisten elintarvikealan yritysten kasvua laajemmille kansallisille ja kansainvälisille markkinoille sekä oikeille B2B-markkinapaikoille.

Hankkeen tavoitteena on selvittää millä markkina-alueilla yritysten tuotteilla on parhaimmat menestymisen edellytykset. Sen jälkeen tarjotaan yrityksille ajantasaista tietoa kasvun ja laajentumisen mahdollisuuksista, toteutetaan räätälöityjä  markkinaselvitysmatkoja, hankitaan uusia kontakteja ja sparrausta kasvun toteutumiseen ja uusille markkina-alueille pääsyyn.

Hankkeen kohderyhmänä ovat Salon alueen ruokaketjun toimijayritykset (<5 hlöä), joita ovat esim. alkutuottajat ja muut elintarviketuottajat.

Hankkeen hyödynsaajia ovat ruoan tuotantoa ja jalostusta edistävät yritykset, kuten tukkumyyjät ja jakelijat, kuljetus- ja logistiikkayritykset, vähittäismyyntiyritykset, horeca ja muut ruokapalveluyritykset.

Hankkeen toteutusalueena on Salo, joka Suomen suurin maatalouskunta yritysten liikevaihdon (2012 121 milj. e) mukaan laskettaessa. Hankkeen toimenpiteitä toteutetaan avoimesti, joka mahdollistaa muidenkin alueiden yritysten ja kehittäjien osallistumisen hankkeen toimenpiteisiin.

Tervetuloa mukaan toimintaamme ja tuleviin tilaisuuksiimme.

Hankkeen tulevat tilaisuudet

Ruokaketjun mahdollisuudet Nato-markkinoille 18.11

Opintomatka Tallinnaan 25.11

Lähiruokatreffit 2.12

Hankkeen menneet tilaisuudet ja materiaalit, artikkelit

Tutustumiskäyntejä tuotekehitysalustoille:

Luke 23.9.2025

Salo 25.9.2025

Raseko 1.10.2025

Lähiruokatreffit 18.9.2025

Pakastekuivaus_ NFD 18.9.2025

Suomalainen_lahiruoka_Euroopassa

Kurpitsaviikkojen lähiruokapuoti

SaloFood Lähiruokatreffit 3.4.2025

Logomo 27.-28.5 mahdollisuus lähiruokatoimijoille

Opintomatka Saksaan Anugamessuille

16.1.2025 Salofood showroom 2.0

16.1.2025-19.1.2025 Lähiruokapuoti MATKA 2025 -messuilla TUOTEHAKU ON KÄYNISSÄ NYT!

3.12.2024 Opintomatka Helsinkiin

23.9-25.9 Opintomatka Saimaalle

18.9.2024 Lähiruokatreffit

7.-8.9 Lähiruokapäivä

25.7 Lähiruoka näyttävästi esillä Salon Itatorilla 

12.6 SaloFood ShowRoom Helsingin Keskuskirjasto Oodissa

3.6.- 31.8.2024 PopUp Lähiruokapuoti Turussa

7.5 Lähiruokatreffit 

11.-12.4. Ruokayrittäjien toimialapäivät Päivitä osaamisesi, verkostoidu ja tee kauppaa!

3.4.2024 Artikkeli: Ruokayrittäjien toimialapäivillä tarjolla ruoka-alan innovaatioita sekä mahdollisuuksia uusille markkinapaikoille

6.3. Lähiruokatreffit -kansainvälistyminen ja elintarvikevienti

Yhteystiedot:

Henna Kyyrä, henna.kyyra@yrityssalo.fi, 050 3237754

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]