Salon polku läpi Suomen teollisen historian rankimman rakennemuutoksen

Salon polku läpi Suomen teollisen historian rankimman rakennemuutoksen vuosina 2008 – 2017

Nokian matkapuhelinliiketoiminta kasvoi Salossa jättiläiseksi vuosituhannen vaihteeseen mennessä. Nokiasta kasvoi kaupunki kaupungin sisälle.

Sitten Salo koki kolme kovaa kolausta. Ensin Nokian tuotanto ja sen mukana alihankina siirtyi lähemmäs uusia markkinoita. Sen jälkeen Salosta loppui kokonaan puhelimien tuotanto sekä kokoonpano. Viimeiseksi lähti tuotekehityskin. Välissä Nokia myi puhelinliiketoiminnan Microsoftille.

Salo nousee jaloilleen osaamisen, osaajien ja kasvavien yritysten avulla. Uutta elinvoimaa tuo myös kunnianhimoinen Salo IoT Campuksen kehittäminen.

Vuosien varrella Salossa on tehty paljon työllistymisen, uusien työpaikkojen ja yritysten kasvun hyväksi. Tutustu koko äkillisen rakennemuutoksen polkuun iskuineen ja vastaiskuineen esityksessä, joka on toteutettu Prezi-esitysohjelmalla. Esityksessä pääsee etenemään nuolinäppäimillä tai alareunan palkin nuolilla. Kaikkia objekteja (esim. perusnäkymän aikaympyröitä) voi tarkastella lähemmin viemällä hiiren osoittimen objektin päälle ja klikkaamalla hiiren ykköspainikkeella.

Julkaistu: 19.6.2018 12:27