Salo MeetUp luo IT-yhteistyöverkostoa Saloon

 


Ohjelmistotalo Avanio Oy:n toimitusjohtaja Antti Ristolainen ja Qalmari Oy:n co-founder ja hallituksen puheenjohtaja Saku Hautala toivovat ensimmäiseen Salo MeetUp -tapahtumaan paljon osallistujia, sillä sen myötä tapahtumalle tulee todennäköisesti jatkoa.

 

Salo MeetUp luo IT-yhteistyöverkostoa Saloon

 

Salon IT-toimijoille avautuu mahdollisuus kehittää alan toimintakulttuuria uuden Salo MeetUp -tapahtuman kautta. Niin eri tason osaajille kuin näiden asiakkaillekin suunnatussa tapaamisessa ratkaisevaa eivät vielä ole sisällöt, vaan verkostoituminen ja toiminnan jatkuvuus.

Eri puolella Suomea on viime vuosina nähty tapahtumia, joissa IT-alan asiantuntijat ovat jakaneet kokemuksiaan toisille yrityksille. Vaikkapa Turku Frontend -tapahtuma tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden uuden oppimiselle, niin vasta-alkajille kuin alan huippuosaajillekin. Salo MeetUp tuo ilmiön myös Saloon.

“Haluamme lisätä uutta ja mielenkiintoista IT-alaa koskevaa tietoa ja jakaa hyödyllisiä kokemuksia eri toimijoiden kesken. Ensimmäiseen tapahtumaan havittelemme mahdollisimman paljon aiheesta kiinnostuneita, jotka voivat myös itse myöhemmin jakaa kokemuksiaan. Osasta heistä voi tulla ilmiön soihdunkantajia”, luonnehtii Saku Hautala, IT-palveluntarjoaja Qalmari Oy:n co-founder ja hallituksen puheenjohtaja.

Salo MeetUp -tapahtuma järjestetään torstaina 10.11. Tapahtumassa käsiteltävät aiheet voivat sivuta niin ohjelmistotuotannon front end- ja back end -puolia kuin verkkopalvelutuotantoa laajemminkin. Ensimmäisen tapahtuman aiheita ovat esimerkiksi palveluiden pystytys Googlen ekosysteemiin ja tuotteen markkinakelpoisuuden testaus Microsoftin ilmaisilla palveluilla. Erikoisemmat sisällöt koskevat tiedon piilottamisen tekniikkaa.

“Haluamme esittää, miten asiakkaamme voivat helposti ja edullisesti ottaa ohjelmistopalvelun käyttöön. Haluamme jakaa ‘hyvää’, siis tietoa siitä, miten asiaan vihkiytymättömätkin voivat toteuttaa IT-ratkaisuja”, sanoo ohjelmistotalo Avanio Oy:n toimitusjohtaja Antti Ristolainen.

Jaossa kokemuksia, joista voi ottaa oppia

Qalmari ja Avanio ovat Yrityssalon ja Salo IoT Campuksen lisäksi ensimmäisen Salo MeetUp -tapahtuman järjestäjiä. Ristolainen ja Hautala sanovat, että tilaisuus sopii kaikille Salossa toimiville ohjelmistokehittäjäyrityksille ja niiden työntekijöille, mutta myös asiakasyritysten IT-henkilöstölle.

“Emme viljele yritysten keksimiä ideoita, vaan jaamme toisillemme vinkkejä ja teknisiä toteutustapoja. Myös huonoista kokemuksista toivomme esimerkkejä, sillä niistä voivat kaikki osallistujat ottaa oppia”, Ristolainen toteaa.

Ristolainen ja Hautala ovat toisilleen entuudestaan tuttuja. He kertovat, että vastaisuudessa Salo MeetUp -tilaisuuksia voidaan järjestää yritysten omissakin tiloissa.

“Ensimmäisen tilaisuuden aiheet ovat vielä melko yleisiä. Myöhemmissä tapahtumissa niitä voidaan suunnata yksityiskohtaisemmin. Nyt tähtäämme siihen, että saisimme tapahtumalle jatkoa, mahdollisesti kerran kuussa tai kerran kahdessa kuukaudessa. Tulemalla paikalle nyt ensimmäiseen tapahtumaan, voi vaikuttaa siihen että tapahtumille myös saadaan jatkoa”, Hautala kannustaa.

 

Ilmoittaudu mukaan  Salo MeetUp! 10.11. klo 16.30-18 @Salo IoT Campus