Opiskelijayhteistyön ketterät kuviot yrityksille

 Aina voi tehdä jotain – opiskelijayhteistyön ketterät kuviot yrityksille

 

Korkeakoulujen yritysyhteistyö opiskelijoiden kanssa on rikastunut viime vuosina. Yhteistyölle löytyy monia muotoja ja palveluja, joiden takana on Turussa kuuden korkeakoulun nohevat opiskelijat ja opettajat. Ratkaisuja on etsitty yhdessä ja eri yksiköiden tarjoamat palvelut muodostavat nykyään hyvän alueellisen tarjottimen. Yhteistyötä tukevat vielä aluetoimijat Yrityssalo ja Turku Science Park, jotka auttavat etsimään oikean kohteen.

– Tärkeintä on avata keskustelu! Ota siis yhteyttä rohkeasti, ja kerro meille mitä on mielessä. Siitä se lähtee, toteaa Korkeakoulukumppani.fi –palvelun Turun yliopiston yhteyshenkilö, lehtori Antti Tuomisto.

– Korkeakouluilla on useita kanavia ja palveluja, joiden kautta pääsee eteenpäin. Ei kannata miettiä liian valmiiksi omia tarpeita, eikä jumiutua perinteisiin tutkielma-/lopputyöajatuksiin. Toteutustapoja on monia. Kokemus on osoittanut että keskustelemalla avoimesti ja luottamuksellisesti yhdessä yrityksen kanssa tilanteesta ja tarpeista, saadaan selville ne kohteet ja keinot, joiden kanssa on mielekästä edetä. Aina voidaan tehdä jotain, jos ei muuta niin löytää asiantuntijoita ja varautua tuleviin projekteihin.

– Korkeakouluistamme löytyy osaavia, ketteriä, yrittäjähenkisiä palveluja ja tekijöitä valmiina auttamaan. Ja myös valmiina keksimään uusia tapoja tehdä yhteistyötä, jos nykyiset ei riitä. Lisäksi yritysyhteistyöhön sisältyy myös nykyiset opiskelijamme, jotka voivat hyvin välittää yritysten yhteistyötarpeita. Yhdessä tätä tehdään.

Katso myös: Korkeakoulukumppanin opiskelijaprojektit pyörivät myös etätyöaikana – tutustu yhteistyöhön! | Turun yliopisto

Miten yrityksesi voi hyötyä opiskelijayhteistyöstä – YliopistoTreffit -tilaisuus ti 6.4.2021

Tervetuloa seuraavaan YliopistoTreffit-tapahtumaan tiistaina 6.4. klo 8:30-9:30. Tule kuuntelemaan, miten yrityksesi voi hyötyä yhteistyötä Turun yliopiston kanssa ja miten yhteistyön valmisteluun saa tukea.  Tilaisuus on verkossa (Teams).

Lue lisää tulevasta tapahtumasta