Kuukauden yritys 02/2020: Rento Innovations Oy

Rento Innovations Oy

– Oma tuotteemme, työnimeltään Tracy, rantautuu elintarviketoimijoiden maille, mutta se soveltuu myös muille toimialoille, Rento Innovations Oy:n toimitusjohtaja Vesa Nohteri kertoo.

Rentoa ja osaavaa ohjelmointia

Salolainen ohjelmistoyritys Rento Innovations Oy on kasvussa. Salossa ja pääkaupunkiseudulla toimivan yrityksen viime tilikausi oli vahvasti positiivinen. Uusi työntekijä on juuri aloittanut ja rekrytointia on tarkoitus jatkaa pian.

– Tänä vuonna on tarkoitus palkata 3-4 uutta kehittäjää tiimiimme. Suunnittelemme ja kehitämme webbi- ja mobiiliohjelmistoja pilviympäristössä, mutta tarjoamme myös konsultointipalveluja, toimitusjohtaja Vesa Nohteri kertoo.

Hänen mukaansa Rento perustettiin viisi vuotta sitten intohimosta luoda oma tuote. Ideakin oli jo valmiina, mutta se ei läpäissyt Rennon omaa seulaa.

– Nyt aika on oikea ja tuotteeseen luja luotto! Työnimellä Tracy kulkevan tuotteen kehittämistyö on vauhdissa. Tavoitteena on parantaa valmistettavien tuotteiden jäljitettävyyttä ja koko toimitusketjun näkyvyyttä. Tracya kehitetään erityisesti pk-yrityksille ja se soveltuu kaikille toimialoille, vaikka ensimmäiset asiakkaat sijoittuvatkin elintarviketuotantoon Yrityssalon Kasvulämäri-hankkeessa.

Vesa Nohteri ei peittele innostustaan. Tämä on Rennon ominta tekemistä. Koko tiimi on innoissaan kehittämässä uutta järjestelmää.

– Järjestelmän käytettävyys ja hinnoittelu ovat kunniakysymyksiämme. Haluamme mikroyritystenkin voivan kehittää ja digitalisoida tuotantoaan sekä kasvattaa samalla liiketoimintaansa, Vesa Nohteri toteaa.

Kevyt, helppokäyttöinen ja myös täysin mobiilisti toimiva järjestelmä suunniteltiin ratkaisemaan tuottajien problematiikkaa jäljitettävyyden ja materiaalien näkyvyyden osalta.

– Tuottajat saavat reaaliaikaisen näkymän koko toimitusputkeen. Se takaa paremman ymmärryksen oman tuotannon nykyhetkestä ja auttaa suunnittelemaan tulevaisuutta. Materiaalit on pystyttävä jäljittämään luotettavasti raaka-aineesta myyntipakkauksiin ja asiakastoimituksiin esimerkiksi laatuongelmien ilmaantuessa.

Uusi järjestelmä tukee asiakkaan prosessia

Rento Innovations Oy:n kuusihenkinen porukka on tehnyt yhteensä yli sata vuotta ohjelmointitöitä, josta yli 40 vuotta jäljitettävyyden parissa. Kokenut koodarisakki toimii omalla, hyväksi koetulla tavallaan: asiakas keskiössä.

– Me jalkaudumme, käymme tiivistä vuoropuhelua ja tutustumme aidosti asiakkaan prosesseihin. Se on ainoa keino ymmärtää, mitä asiakas tekee ja miten hänen liiketoimintaansa voisi parantaa. Meillä järjestelmä kehittyy tukemaan prosessia, eikä toisinpäin, Vesa Nohteri kuvailee.

Hänen mukaansa rentolaiset ajattelevat isosti. Tavoitteena on tehdä jäljitettävyyden sektorilla maailman paras järjestelmä.

– Järjestelmämme sisältää uniikkeja toimintoja, joilla pystymme erottautumaan muista vastaavista tuotteista. Myös uudet teknologiat, laitteet ja liitynnät muihin järjestelmiin tuovat oman mausteensa jatkokehitykseen. Oman tuotteen kehittäminen on tavallaan hyvän tuloksen uhraamista, mutta uskomme sen kannattavan.

Nohterin mukaan oman tuotteen kehittämisellä on erittäin iso vaikutus myös työntekijöiden viihtyvyyteen.

– Kaikki Tracyn kehittämiseen osallistuvat ovat intoa täynnä! Meidän ei tarvitse tuplata liikevaihtoamme joka vuosi. Tässä on tärkeämpiäkin asioita mietittävänä, kuten tiimin ja jokaisen yksittäisen työntekijän hyvinvointi, toimitusjohtaja toteaa.

Julkaistu: 1.2.2020 16:45