Turun Konekeskus tuo palvelunsa Salon asiakkaiden ulottuville

 


Turun Konekeskus on kotimainen perheyritys. Myymäläpäällikkö Asko Vesamo (vas.) ja toimitusjohtaja Heikki huotari ovat iloisia Salon uudesta liikkeestä, sillä seudulla on paljon yritykselle tärkeitä asiakkaita.

 

Turun Konekeskus tuo palvelunsa Salon asiakkaiden ulottuville

 

Salon yritysjoukko kasvoi toukokuussa, kun Turun Konekeskus avasi uuden myymälän Meriniittyyn. Maatalous- ja kiinteistöhoitokoneita, työkaluja ja varaosia tarjoava yritys hyötyy heidän tarpeisiinsa muokatuista tiloista ja kokeneista ja ammattitaitoisista työntekijöistä.

Kotimainen perheyritys Turun Konekeskus tunnetaan maatalous- ja kiinteistöhoitokoneiden maahantuojana. Lisäksi yrityksen valikoimista löytyvät myös työkalut, varaosat ja muut tarvikkeet. Yrityksellä on taustaa maatalouskoneiden maahantuonnista ja myynnistä jo yhdeksänkymmentäluvulta. Turun Konekeskus toimii Massey Fergusonin maahantuojana ja se on toiminut IKH:n jälleenmyyjänä yli 15 vuotta.

“Meillä on toimipisteitä ympäri Suomea yhteensä 15. Muut toimipisteet ovat erikoistuneet konemyyntiin, mutta Salossa ja Turussa toimimme konemyynnin lisäksi myös IKH:n jälleenmyyjänä”, toimitusjohtaja Heikki Huotari luettelee.

Keväällä Turun Konekeskus laajensi Saloon. Meriniitynkadulla sijaitsevassa myymälässä on lähes yhtä kattava valikoima tuotteita kuin Turun myymälässä. Tarjolla on tuotteita monille kohderyhmille maatalous-, kiinteistöhuolto- ja rakennusalan asiakkaista aina yksityispuolen asiakkaisiin.

“Olemme iloisia, että pääsimme avaamaan myymälän Saloon, sillä seudulla on paljon meille tärkeitä maatalouden asiakkaitamme. Salossa on muutenkin meneillään positiivinen vire ja uskomme Salon vetovoimaan myös muiden asiakasryhmien kohdalla”, Huotari toteaa.  ”Myös monet asiakkaamme ovat toivoneet, että sijoittuisimme lähemmäs heitä. Nyt tuo toive toteutuu.”

 

Saloon keväällä avattu Turun Konekeskuksen myymälä työlllistää seitsemän henkilöä. Myymäläpäällikkö Janne Tuominen kertoo, että Salon pisteellä on paljon annettavaa maatalouden ja rakennusalan asiakkaille.

 

Asiakastyössä yhdistyvät pitkän linjan osaaminen ja uuden oppiminen

Salon toimipiste on yritykselle merkittävä investointi, sillä laajentaminen on vaatinut myymälätilojen lisäksi myös osaavan henkilökunnan kartoittamista ja palkkaamista.

“Olen todella tyytyväinen Saloon palkkaamiimme työntekijöihin. Löysimme avoimiin tehtäviimme henkilöitä, joilla oli kattavaa osaamista jo ennestään, ja ilokseni saimme palkattua myös paikallisia työntekijöitä, joille Salo on jo ennestään tuttu paikka”, kertoo Huotari.

Yritys työllistää yhteensä noin 70 henkilöä. Heistä Salon toimipisteellä työskentelee tällä hetkellä seitsemän työntekijää. Kaikilta on löydyttävä ammattitaitoa, sillä alalla asiakkaiden vaatimukset ovat korkeat.

“Meillä on kattava tuotevalikoima ja tekniikan kehittyminen edellyttää jatkuvasti työntekijöiltä uuden oppimista. Ylläpidämme työntekijöidemme osaamista koulutuksilla, joita teemme sisäisesti ja myös yhteistyössä tavarantoimittajiemme kanssa”, Huotari kertoo.

Ala, joka vaatii herkeämätöntä huomiota

Turun Konekeskuksen myymäläpäällikkö Asko Vesamo kokee, että ala vaatii paljon. Asiakkaita on pystyttävä palvelemaan ammattitaitoisesti ja nopeasti, jotta he pystyvät keskittymään omiin tehtäviinsä ja voivat hoitaa työnsä keskeytyksettä.

”Salossa toivomme tavoittavamme kattavasti paikalliset, konemyynnin kannalta keskeiset maatalousasiakkaat. Muita tärkeitä kohderyhmiä ovat urakoitsijat ja teollisuuden toimijat sekä paikalliset yksityisasiakkaat mökkiläisiä unohtamatta”, kertoo Vesamo.

“Heitä kaikkia haluamme kuunnella herkällä korvalla. Asiakkaiden lisäksi hyödynnämme yhteistyökumppaneitamme. Salossa se onnistuu helposti, kiitos Yrityssalon palvelujen. Salossa vaikuttaa muutenkin olevan keskimääräistä tiiviimpi yrittäjien verkosto”, Huotari kiittelee.

Suurista messuista pienempiin teematapahtumiin

Niin kuin muuallakin myös Turun Konekeskuksella korona-aika muutti kasvokkaisia kohtaamisia. Vaikka suuret tapahtumat vähenivät, eivät ne kuitenkaan hävinneet kokonaan.

Parin viime vuoden aikana suuntaus on ollut isoista suurista messuista pienempiin teematapahtumiin. Tänäkin vuonna teemme kattavasti pienempiä tapahtumia niin Salossa kuin ympäri Suomea konemyynnin kiertueilla. Nyt koronan toivottavasti hellittäessä pääsemme myös suuremmille messuille tapaamaan asiakkaita”, kertoo Huotari.

“Kuten muillakin aloilla, meilläkin toimitusviiveet tulevat edelleen jatkumaan, mutta vastaamme niihin varastoimalla tarpeeksi, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaidemme tarvitsemia koneita ja tarvikkeita mahdollisimman nopeasti”, hän lisää.

 

Tutustu yritykseen www.turunkonekeskus.fi

 

Salon myymälässä on tarjolla paljon varaosia ja tarvikkeita. Tunnistettavimpia tuoteryhmiä on Milwaukee-merkki.