Rento Innovations vei voiton liikeideakilpailussa Salossa

 


Liikeideakilpailun voittaja Boxhunt on pilvipohjainen ratkaisu, joka perustuu elintarvikkeiden jäljitykseen ja tuotannon tehostamiseen. Toimitusjohtaja Vesa Nohteri kertoo, että sitä on kehitetty kaksi vuotta.

Rento Innovations Oy vei voiton liikeideakilpailussa – sen myötä yritys pyrkii edistämään kestävän kehityksen muutosta elintarvikealalla

 

Vuoden salolainen liikeidea 2021 -kilpailun voittanut Rento Innovations Oy on tuonut uuden innovaation elintarvikealalle. Boxhunt -pilvipalvelu on tarkoitettu elintarvikkeiden toimitusketjujen seuraamiseen. Toimitusjohtaja Vesa Nohterin mukaan sen avulla yritys pyrkii aidosti auttamaan elintarviketuottajia sujuvamman arjen sekä kannattavamman liiketoiminnan mahdollistajana.

10 000 euron rahapalkinto. Laajalti näkyvyyttä eri medioissa. Näillä kannustimilla Juho Leinon Säätiö on tänä syksynä houkutellut salolaisia yrityksiä esittelemään liikeideoitaan Vuoden salolainen liikeidea 2021 -kilpailussa. Viimeksi vuosina 2015 ja 2016 järjestetyn kilpailun tavoitteena on ollut löytää uusia liikeideoita salolaisen teollisuuden tarpeisiin.

Tämän vuoden voittajaksi valittiin Rento Innovations Oy. Valinnassa arvioitiin liikeidean innovatiivisuutta, vaikuttavuutta, liiketoimintapotentiaalia, asiakaskokemusta ja vastuullisuutta. Mukana oli muun muassa rakentamisen ja kierrätyksen, QR-koodin hyödyntämisen sekä tuotteiden laadunvarmistamisen liikeideoita.

Rento Innovations oli ensimmäistä kertaa mukana missään liikeideakilpailussa.

“Luimme aiheesta Yrityssalon uutiskirjeestä ja hetken pohdittuaamme päätimme lähteä mukaan. On kunnia saada tällainen tunnustus, sillä Salossa tehdään todella hienoa tuotekehitystä monella valmistavan teollisuuden alalla. Voitto tuo Boxhunt-tuotteelle paljon positiivista julkisuutta”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Vesa Nohteri.

Boxhunt tarjoaa työkaluja kestävien valintojen tekemiseen

Kilpailussa menestynyt Boxhunt-palvelu on yhdessä elintarviketuottajien kanssa kehitetty järjestelmä, joka perustuu elintarvikkeiden jäljitykseen ja tuotannon tehostamiseen.

“Boxhunt tuo elintarvikkeiden toimitusketjuun läpinäkyvyyttä. Se on kevyt, ketterä, ja helppokäyttöinen, uusinta tekniikkaa hyödyntävä pilvipohjainen järjestelmä. Palvelun järjestelmäkehitys perustuu tuotantoprosesseihin ja käyttäjät ovat siinä keskiössä. Mobiilikäyttöinen Boxhunt keskustelee avoimesti myös muiden järjestelmien kanssa, minkä johdosta tuotantoa pystytään tehostamaan merkittävästi. Haluamme aidosti auttaa elintarviketuottajia sujuvamman arjen sekä kannattavamman liiketoiminnan mahdollistajana”, Nohteri kertoo.

 

Vesa Nohterin mukaan vastuullisuus tarkoittaa yrityksessä sitä, että Rento Innovationsilla työntekijöitä arvostetaan tasapuolisesti. Kuvassa ”rentotiimi” Kimmo (vas.), Christie, Mira, Ilari, Vesa, Tero ja Jere.

 

Boxhunt-palvelua on suunniteltu viimeiset kaksi vuotta. Tuote on ollut Rento Innovationsille merkittävä investointi, etenkin kun yritys on rahoittanut tuotekehitystä omalla pääomalla. Nohteri kertoo, että yritys tekee edelleen myös asiakasprojekteja ja konsultointia kehityksen rahoittamiseksi, mutta nyt on oikea aika muuttaa tekemisten painopistettä ja saattaa Boxhunt laajemman asiakaskunnan tietoisuuteen.

“Boxhuntin arvoiksi luemme ensiluokkaisen asiakaskokemuksen sekä palvelun helppokäyttöisyyden. Sen tärkeimmät ominaisuudet juuri nyt ovat  elintarvikeketjujen jäljitettävyys ja tuotannon läpinäkyvyys. Jatkossa tarjoamme työkaluja myös kestävän kehityksen valintoihin sekä elintarviketuottajille että kuluttajille”, Nohteri sanoo.

Opintiellä yhdessä asiakkaiden kanssa

Nohteri kiittää liikeidean kehittämisestä paitsi yrityksen työntekijöitä, myös paikallisia elintarviketuottajia. Yrityksellä on paljon kokemusta jäljitettävyyteen liittyvistä järjestelmistä, mutta elintarviketuotannossa yritys aloitti “opintonsa” vasta kaksi vuotta sitten.

“Olemme onnekkaita, kun pääsimme rakentamaan Boxhuntia heti alusta alkaen hienojen Salon seudun elintarviketuottajien kanssa – heiltä saimme ja saamme edelleen arvokasta tietoa. Matka on ollut opettavainen ja mielenkiintoinen. Isoista trendeistä kestävä kehitys ja ruoan terveysvaikutukset kiinnostavat kovasti ja keskustelemme innolla näistä aiheista myös Luonnonvarakeskuksen ja Turun yliopiston tutkijoiden kanssa”, Nohteri kertoo.

Tällä hetkellä Boxhunt-palvelu on käytössä seitsemällä paikallisella elintarvikealan yrityksellä. Suomusjärvellä toimiva Birkkalan tila on yksi yhteistyökumppaneista, joka on ottanut Boxhuntin käyttöön spelttituotannossaan.

“Heidän kanssa olemme tehneet paljon tuotekehitystä. Keskustelemme usein asiakkaidemme kanssa, ja uudet toiminnallisuudet suunnitellaan yhdessä heidän kanssa. Vaadimme itseltämme paljon järjestelmän käytettävyyden suhteen, emmekä halua oikaista tekemisessä. Boxhuntin pitää olla helposti käytettävä, vaikka toimintoja tulee jatkuvasti lisää“, Nohteri sanoo.

Seuraavan kahden vuoden tavoitteet korkealla

Tällä hetkellä Rento Innovations on rakentamassa asiakkaidensa ympärille yhteisöä, jonka toiminta voi olla jotain aivan muuta kuin Boxhuntiin liittyvää. Samalla tehdään yhteistyötä muidenkin samalle elintarvikesektorille järjestelmiä tuottavien yritysten kanssa.

Nohteri odottaa Vuoden salolainen liikeidea 2021 -kilpailun voiton lisäävän Boxhunt-tuotteen näkyvyyttä. Tuotteen kaupallistaminen on kuitenkin vasta aluillaan. Se edellyttää lisäapua markkinointiin ja myyntiin.

“Seuraavan kahden vuoden tavoitteet ovat korkealla sekä Suomessa että viennissä. Palkintorahalla aiomme vahvistaa myyntiämme, sillä se ei ole vielä riittävän ammattimaista. Etsimmekin nyt tuotteelle paitsi sijoittajaa, myös myynnin osaajaa, jolla olisi laajat verkostot Boxhuntin viemiseksi maailmalle. Markkinoinnin osana tulemme lisäksi olemaan näkyvästi esillä ruoka-alan tapahtumissa.”

 

Boxhunt-video:

https://www.rento.fi/

Lehdistötiedote 24.11.2021  Vuoden salolainen liikeidea 2021 -kilpailun on voittanut Rento Innovations Oy Boxhunt -pilvipalvelullaan