Kasvu Open viitoittaa Salon yrityksiä kasvun polulle

 


Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sanoo, että kasvun äärellä yrityksen on syytä miettiä, mihin suuntaan se haluaa edetä ja millä aikataululla kasvua halutaan tavoitella.

 

Kasvu Open viitoittaa Salon yrityksiä kasvun polulla

 

Kasvun äärellä yrittäjältä vaaditaan paljon. Kun näkymät ovat hyvät, on mietittävä mihin suuntaan yritystä lähdetään viemään. Tähän Kasvu Open tarjoaa ratkaisuja.

 Valtakunnallinen Kasvu Open on vuodesta 2011 sparrannut kasvun kynnyksellä olevia yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa. Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatut maksuttomat palvelut ulottuvat verkostojen laajentamisesta kasvuanalyyseihin  ja rahoitusneuvontaan.

Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sanoo, että yrittäjillä kasvun tarpeet ovat näkyneet eri tavoin.

“Sparrausohjelmiimme osallistuvilla yrityksillä on ollut erilaisia tavoitteita. Toiset ovat etsineet uusia asiakkaita ja kumppaneita, toiset taas tapoja hyödyntää näkyvyyttä, niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet ovat kertoneet, että tunnettuuden lisääminen on auttanut yritysten omien tiimien kasvattamisessa. Arvokkain asia, mitä Kasvu Open yritykselle tarjoaa, on ulkopuolinen osaaminen oman liiketoiminnan kehittämiseen”, Seppälä sanoo.

 


Kasvupolku 2022 on avoinna Salossa

Kokemuksesta Seppälä tietää, että pk-yrityksillä resurssit kasvun toteuttamiseksi ovat rajalliset, jolloin avulle on tarvetta. Sitä on nyt tarjolla salolaisille yrityksille, kun haku Salon Kasvupolku sparraukseen avautuu 14.2.2022

Kyseessä on kahden tapahtumapäivän kokonaisuus, jossa yritys saa sparrausta liiketoiminnan kehittämiseen. Mukaan voi hakea eri kokoisia pk-yrityksiä, joiden liikevaihto on 500 000–10 000 000 euroa. Toimialalla ole väliä, mutta tahtoa liiketoiminnan kasvattamiseen tulee löytyä.

“Kiinnostuneet yritykset voivat jättää yhteydenottopyynnön sivuillamme. Sen jälkeen olemme yhteydessä, kun hakupolku aukeaa. Jotta sparraajat pääsevät jyvälle yrityksen toiminnasta ja tavoitteita, on niistä etukäteen hyvä kertoa. Samoin yrityksen osaamisesta ja tarpeista. Tämä on se ensimmäinen pysähtymisen paikka, jossa yrityksen on syytä miettiä, mihin suuntaan se haluaa edetä ja millä aikataululla kasvua halutaan tavoitella”, Seppälä huomauttaa.

 

Kasvun trendit asettavat haasteita

Kasvupolulle astuessaan yrityksellä on oltava markkinapotentiaalia ja näyttöjä yritysoiminnasta. Pelkät ideat eivät riitä, sillä nykyiset kasvun trendit vaativat yrittäjiltä konkreettisia toimia.

“Pk-yritysten kasvun haasteet liittyvät tällä hetkellä myyntiin, rahoitukseen ja kv-osaamiseen. Kasvavilla yrityksillä voi olla hyviä ideoita, mutta heidän on usein vaikea löytää rahoitusta. Korona-ajan haasteet ovat näkyneet myös esimerkiksi myyntiputkien rakentamisessa. Osaamisvajetta on myös kansainvälisillä markkinoilla toimimisesta”, Seppälä toteaa.

Poikkeusaika on näkynyt myös Kasvu Openin toiminnassa. Sparrauksia on voitu kuitenkin järjestää etänä.

“Niin kuin muuallakin, ovat etä- ja virtuaalikoulutukset olleet meillekin välttämättömyys. Mutta vaikka kaikki tapahtumat on järjestetty digina, on asiakaskokemuksemme pysynyt korkeana. Siltikin kasvun saavat aikaan ihmiset, joten on tärkeää, että yritykset voivat kohdata myös toisiaan. Nyt Kasvupolku-ohjelman sparrauspäivistä toinen järjestetään digina, toinen livenä”, Seppälä sanoo.

Yrittäjältä vaaditaan halua avautua

Seppälän mukaan Salon alueen kasvupolulla voidaan hyödyntää sparrausverkostoa maanlaajuisesti ja laajentaa sitä jopa kansainväliseksi. Liiketoiminnan skaalaaminen edellyttää yrittäjältä tahtotilan lisäksi halua avautua.

“Salon oma kasvupolku on auki salolaisille yrittäjille, jotka toivovat asiantuntija-apua kasvunsa toteuttamiseksi. Lisäksi on uskallettava avata liiketoimintaa ulkopuoliselle. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia, mikä on tärkeää sekä meille että asiakkaillemme. Ja lopulta on yrityksen päätettävissä, kenet hän valitsee sparraajakseen.”

Yrityssalo toivottaa Kasvu Openin tervetulleeksi Saloon. Toimitusjohtaja Jyrki Moilanen toivoo mahdollisimman monen yrittäjien hakevan mukaan.