Tulevaisuuden kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa 2021 – 2023 (TuKeVa)

TuKeVa | Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa


Millaisena varsinaissuomalaiset ruoka-alan yrittäjät näkevät oman liiketoimintansa?

Mitä pitää tapahtua, jotta yritys voi toteuttaa liiketoimintansa tavoitteet?
Millaista tukea ja apua yrittäjät toivovat ja tarvitsevat, jotta varsinaissuomalainen ruokaketju ja sen kaikki lenkit vahvistuvat?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsimme ja saimme vastauksia Varsinais-Suomen ruokayrityksissä tekemissämme 160 haastattelussa. Salossa ja Somerolla haastattelimme 33 yritystä.

Haastatteluiden perusteella lähes 90% yrityksistä aikoo panostaa tuotantoprosessien kehittämiseen ja lähes yhtä moni yritys näkee tarpeelliseksi panostaa myynnin ja markkinoinnin tehostamiseen erityisesti digitaalisia palveluita hyödyntäen.  Salon seutukunta poikkeaa muista haastatelluista alueista suhteellisesti vahvemman alkutuotannon osalta. Varsinkin erikoistunut puutarhatalous näkyy alueen tulo- ja työvoimarakenteessa.

Lue lisää haastatteluista ja yritysten kehittämistoiveista seutukunnittain

Haastatteluissa saatujen tarpeiden perusteella järjestämme kohdennettuja infoja. Tärkeä osa toimintaamme on koostaa ja analysoida tulokset maakunnallisen ruokaketjun kehittämisrahoituksen käyttöön. Näin voimme jatkossa tarjota vielä paremmin yritysten kehitystarpeiden mukaisia asiantuntijapalveluita ja niiden rahoitusta.

 

Apua logistiikkakustannusten hallintaan

Pienten ruokayritysten johtamisen tueksi on laadittu laskuri, joka auttaa toimivimman logistiikkamallin valinnassa. Laskurin avulla voit selvittää omat kustannuksesi, jos hoidat kuljetukset itse. Näin voit arvioida, milloin itse kuljettaminen on kannattavaa ja missä tilanteissa ostopalvelut ovat toimivampi vaihtoehto. Raportista saat konkreettista apua myös tarjouspyynnön laatimiseen.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun toimitusketjun johtamisen opiskelijat laativat kurssityönään raportin ja laskurin Yrityssalon Tulevaisuuden kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa -hankkeen, MTK Varsinais-Suomen Menestyvä Maatilayritys2 -hankkeen ja Emäntäkoulutuksen toimeksiantona.

 

 

Tapahtumia:

Varsinais-Suomen ruokaketjun tulevaisuudennäkymät infowebinaari 2.2.2022. Materiaalit

Laatua ja lisäarvoa teknologialla- Kokemuksia ruokayritysten toiminnanohjausjärjestelmistä 9.2.2022.
Materiaalit: Boxhunt toiminnanohjausjärjestelmän esittelySoftasampo esittely , Softasampo toiminnanohjaus 

 

 

TuKeVa | Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa | Elintarvikealan tiedonvälityshanke 2021-2023

Rahoitus: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (Varsinais-Suomen ELY-keskus)
Aika: 1.1.2021 – 31.12.2023
Kumppanit: Hanketoimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalon ohella osatoteuttajina ovat Ukipolis Oy, Novida Ammattiopisto, Kemiönsaaren kunta ja Paraisten kaupunki.
Kysy lisää: Projektipäällikkö Henna Kyyrä | henna.kyyra@yrityssalo.fi | puh. 050 323 7754