Yrityssalon rahoitusneuvonta palvelee yrityksiä

.

– Yritystukien viidakko on monimutkainen ja mitä varhaisemmassa vaiheessa olemme yrittäjän kanssa asialla, sitä enemmän vaihtoehtoja on tarjolla. Yrittäjän kanssa yhdessä pohtien eri vaihtoehtoja ratkaisu yleensä syntyy ja yrittäjältä säästyy paljon aikaa ja vaivaa.

Yritysten kannattaa nyt tutkia eri rahoitusvaihtoehdot

ELY-keskus, BusinessFinland, Finnvera, pankki, pääomasijoittaja vai asiakkaat? Mikä on sopivin rahoitusmalli yrityksen liiketoimintaan ja suunnitelmiin?  Yritystuet ovat mahdollisia useissa yritysten kehityshankkeissa ja Yrityssalon asiantuntijat tuntevat tämän kentän jokseenkin hyvin. Erityisesti pk-yritysten kannattaa kehityshankkeissa selvittää yritystukien mahdollisuutta, koska niillä voidaan jakaa hankkeisiin liittyviä riskejä.

Yritystukia kanavoidaan tänä päivänä sellaiseen yritystoimintaan ja sellaisiin hankkeisiin, jotka tähtäävät mm. kasvavaan vientiin, työllisyyden paranemiseen ja verotulojen lisäämiseen. Kehittämisessä ja kasvussa läpileikkaavia teemoja ovat kiertotalous, vähähiilisyys ja hiilineutraalisuus.

Tutustu ELY-keskuksen uusiin rahoituslinjauksiin ja rahoituspalveluihin täältä (tallenne 50 min)
Katso Business Finlandin rahoitusmahdollisuudet ja ohjelmat täältä (tallenne 50 min)
Tallenteiden esitykset ja linkit täällä

 

Yritystukien myöntämiskriteerit ja tukilinjaukset muuttuvat ajan myötä

– Me Yrityssalossa olemme ajan tasalla uusien rahoituslinjauksien kanssa. Yrityssalo auttaa yrityksiä tukirahoitusmahdollisuuksien selvittämisessä, oikean rahoituslähteen löytämisessä sekä opastaa hakemusten tekemisessä, toteaa Jukka Heinonen.

Erityisen tärkeää on huomioida, että yritystuilla ei yksin rahoiteta kokonaan mitään investointia, vaan suurin osa rahoituksesta tulee muualta. Siksi Jukka kehottaakin yrityksiä ottamaan Yrityssaloon yhteydessä mahdollisimman alkuvaiheessa, kun yritystä perustetaan tai uusia investointeja on suunnitelmissa.

Tutustu Finnveran rahoitusratkaisuihin täältä (tallenne 50 min)
Tallenteen esitys täällä

Ota yhteyttä Jukka Heinonen | jukka.heinonen@yrityssalo.fi | p. 044 546 0035


Kustannustuki II tulossa hakuun loppuvuoden aikana

Kustannustuki  on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä liiketoiminnan joustamattomista palkka- ja muista kuluista. Kustannustuen ehtona olisi edelleen, että yrityksen liikevaihto on laskenut merkittävästi. Liikevaihdon laskua tarkastellaan sekä toimialatasolla että yrityskohtaisesti. Toimialakohtaisella tarkastelulla tuki pystytään kohdentamaan eniten koronapandemiasta kärsineisiin yrityksiin.

Katso ennakkotietoa Kustannustuesta tallenne täältä (tallenne 50 min)
Tallenteen esitys täällä

 

Maaseutuyritysten tuet poikkeustilanteeseen

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille ( 1A ja 1B) , eräille maatalouden alkutuotannon (2)  ja kalatalouden yrityksille (3) myönnetään väliaikaista kriisitukea. Tuet ovat suoraa tukea, eikä niiden saaminen edellytä kehittämistoimia.

Lue lisää täältä