Lauri Kaivosoja kutsuu pk-yrityksiä kehittämään hiilineutraaleja ratkaisuja

Sa


Lauri Kaivosoja kutsuu pk-yrityksiä kehittämään hiilineutraaleja ratkaisuja

Yrityssalo on mukana edistämässä teollisuusalan kestävyyttä ja kilpailukykyä tarjoamalla toimintamalleja alan pk-yrityksille. Hiilineutraalit ratkaisut Varsinais-Suomessa 2020–2022 -hankkeen projektipäällikkö Lauri Kaivosoja auttaa yrittäjiä löytämään kestävän kehityksen suomat mahdollisuudet.

Lauri Kaivosoja aloitti lokakuun alusta Yrityssalolla. Aikaisemmin hän on toiminut Hämeen ammattikorkeakoulussa energiaratkaisuihin liittyvissä projekteissa, joissa yhtenä osa-alueena tarjottiin yrityksille neuvontaa energiaratkaisuista ja energiankulutuksen kartoituksesta. Koulutukseltaan Lauri on energiatekniikan diplomi-insinööri. Vuodesta 2014 hän on toiminut myös maatalousyrittäjänä.

Yrityssalon hankkeessa aikaisempi kokemus on hyödyksi. “Tarkoituksenamme on saada teollisuuden yritykset tunnistamaan hiilineutraalit ratkaisut mahdollisuutena, ei ainoastaan kestävän kehityksen vahvistamisessa vaan myös liiketoiminnallisen tehokkuuden lisäämisessä”, Kaivosoja sanoo.

Hiilineutraaliushankkeessa kestäviä ratkaisuja harkitseville yrityksille annetaan apua toimintansa kehittämisessä. Niille yrityksille, joilla taas on jo tarve vähentää päästöjä, tarjotaan työkaluja työn toteuttamiseksi. Hankkeen koordinointi on jaettu kolmelle alueelle: Vakka-Suomeen sekä Loimaalle ja Pöytyälle, Kemiönsaaren ja Paraisten alueeseen sekä Salon alueeseen, joka on Kaivosojan vastuulla. Hankkeessa osatoteuttajia ovat Ukipolis Oy ja Kemiönsaaren kunta.

“Näillä seuduilla on paljon teollisuuden yrittäjiä, joille toiminnan tehostaminen ja materiaalien kestävä hyödyntäminen kulkevat käsi kädessä. Toimintatapojen jatkuva kehittäminen olisi monille yrityksille hyödyksi, mutta aikaa ja huomiota tärkeiden ratkaisujen tekemiseen ei aina ole. Tässä me haluamme auttaa.”

Kaivosoja odottaa innolla yhteistyötä yrittäjien kanssa. Kestävien energiaratkaisujen jalkauttaminen osaksi teollisuusyrittäjien toimintatapoja on pitkän tähtäimen tavoite, jonka toteuttamisessa yrityksillä itsellään on tärkeä rooli. “Verkostoituminen ja läheinen toiminta yrityskontaktien rajapinnoilla ovat hankkeen konkreettisia toimia. Kun saamme yrityksiltä tietoa kestävän kehityksen ongelmakohdista ja mahdollisuuksista, voimme tarjota asiantuntija-apua ja ratkaisuja yrittäjille itselleen. Yrittäjiltä saatavista kehittämistarpeista taas opimme, miten lähestyä rahoittajia seuraavaa EU:n ohjelmakautta ajatellen”, Kaivosoja toteaa

Tervetuloa tapaamaan Lauria 29.10 klo 8:30 – 12.30 Tulevaisuuden teollisuuskumppani -foorumiin, joka järjestetään hybriditilaisuutena (live Salo IoT Campus &etä Teams)

 

Yhteystiedot Lauri Kaivosoja  | lauri.kaivosoja@yrityssalo.fi | puh 050 409 1953

Kuva: Tuomas Lieskivi/Mainostoimisto Kuke